AK Parti'den YSK'nın 51 Sandık Sayılsın Kararına Eleştiri: Manası Yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK'nın 51 sandığı yeniden sayma kararını eleştirdi. Yavuz, "51 sandığı saymanın anlamı yok" dedi.

09.04.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-14:12) AK Parti'den YSK'nın 51 Sandık Sayılsın Kararına Eleştiri: Manası Yok

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan da bir açıklama geldi. İstanbul seçimlerine itiraz sürecinden bahseden Yavuz, "Meşru yolları kullanmak yargılanmamalı" dedi.

İstanbul'daki geçersiz oyların sayımı sürerken aradaki oy farkına da vurgu yapan Yavuz, "İtirazlarımız neticesinde İstanbul'daki fark 29 binden 14 bine indi" sözlerini kullandı.

İstanbul'un 21 ilçesindeki 51 sandığı yeniden saymanın bir manası olmadığını söyleyen Yavuz, "Biz İstanbul'un her tarafında, Türkiye'nin gepsi için söyleyemiyorum, İstanbul'un her tarafında organizeli bir şeyler olmuş. Onun için adına organizeli usulsüzlük dedik. Burada 10 binleri geçen rakamlardan söz ediyoruz. Bu 51 sandığın sayılması kararını anlamış değilim. Bizim isteklerimize dönük bir karar alınmış değildir. 51 sandığı saymanın manası yoktur" biçiminde konuştu.

"51 SANDIĞI SAYMANIN ANLAMI YOK"

Biz İstanbul'un her bölgesinde, Türkiye'nin gepsi için demiyorum, İstanbul'un her bölgesinde organizeli bir şeyler olmuş. Onun için ismine organizeli usulsüzlük dedik. Burada 10 binleri geçen rakamlardan söz ediyoruz. Bir başka mesele de var. Sandık başındaki sandık başkanı sandık döküm cetveli hazırlıyor, sandık tutanağına geçiliyor. Fakat gördük ki sandık sonuç sayım döküm cetvelinin bir bölümü boş, bir bölümü mühürsüz. Bunlar yüzlerce. Bu kadar belgenin, bu kadar hatalı girmesi olası mı? Biz YSK'ya gittik, 'Bunların hepsi sayılsın' dedik. YSK da gerek yok dedi. YSK'nın kararları hepimizi bağlar. Fakat bu kararları eleştirme hakkımız var. Bu 51 sandığın sayılması kararını anlamış değilim. Bizim istelerimize dönük bir karar verilmiş değildir. 51 sandığı saymanın manası yoktur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal