AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: Seçimin Yenilenmesini İsteyeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul'daki seçimlerle alakalı çok önemli bir açıklama geldi. Yavuz seçimde şaibenin olduğunu söyleyerek, "İstanbul'da seçimlerin yenilenmesini isteyeceğiz" dedi.

09.04.2019-13:51 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-17:12) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: Seçimin Yenilenmesini İsteyeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yaptığı basın toplantısında olağanüstü itiraz yolunu kullanarak İstanbul'da seçimin tekrarlanmasını talep edeceklerini duyurdu.

"İSTANBUL'DA SEÇİMİN YENİLENMESİNİ İSTEYECEĞİZ"

"Biz yasal süreci izliyoruz" diyen Yavuz, "Yasal haklarımızı kullanıyoruz. 298. kanunun 130. maddesi olağanüstü itirazı içeriyor. Bu maddede seçimin neticesine müessir olaylar ve haller nedeniyle diyor. Bu sebeple olağanüstü itiraz yolunu partiler kullanabilir. Biz de bunları dilekçemize işlemek suretiyle olağanüstü itirazımızı bugün yapıyoruz. Seçim neticelerine doğrudan müessir edecek bir durum olduğu için İstanbul'da seçimin tekrarlanmasını talep edeceğiz" dedi.

"5 YIL BOYUNCA BU KONUŞULUR"

Açıklamasının devamında YSK'nın verdiği kararların net olduğunu ifade eden Yavuz, "Bu süreçler bütünüyle kanun çerçevesinde yürütülüyor. Bu karar hepimizi bağlar fakat şaibe ve şüphe ortadan kalkmamış olur. 5 sene süresince bu konuşulur. Buna kimsenin müsaade etmemesi gerektiğini düşünüyorum" biçiminde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal