Ağrı'da Binler Leyla İçin Sokağa Döküldü

Ağrı'da bayramının birinci günü kaybolan ve 18 gün sonunda cansız bedenine ulaşılan Leyla için biler sokağa döküldü. Grup, idam istediklerine dair sloganlar atarak basın açıklaması yaptı.

03.07.2018-20:21 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-19:58) Ağrı'da Binler Leyla İçin Sokağa Döküldü

Ağrılı taraftar grubu, dedesini ziyaret etmek için gittiği köyde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümünü düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı.

Ağrıspor Barikat04 Taraftarlar Derneği mensupları ve halktan oluşan bir grup, şehir merkezinde yaşayan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, bayramın 1. günü gittikleri Bezirhane köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan küçük kızları Leyla Aydemir için toplandı.

Kent merkezindeki dört yol kavşağında toplanan grup, ellerinde "İdam istiyoruz", "Affet bizi Leyla seni koruyamadık", "Susma suça ortak olma", "Minik bedenimin sesi ol", "İdam istiyoruz, hadım istemiyoruz" şeklinde dövizlerle eylem yaptı.

Yaşamını yitiren Leyla ile diğer çocukların fotoğraflarını ellerinde taşıyan çocuklar ile büyükler, "İdam istiyoruz" diye sloganlar atarak çocuklara karşı yapılan ruhsal ve fiziki saldırıları kınadı.

"YÜREKLERİMİZ PARÇALANIYOR, AĞLAMAK İSTİYORUZ"

İl merkezinde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Kadir Barışan, son zamanlarda Türkiye gündeminde olan taciz, tecavüz, çocuk istismarı ve çocuk ölümlerinin toplumda derin yaralar açtığını ifade etti.

Yaşamını yitiren çocuklarla beraber toplumun vicdanını, töresini, insanlığını kaybettiğini belirten Kadir Barışan, "Müslüman olduğumuzu söylüyoruz. İslam ahlakıyla yaşadığımızı iddia ediyoruz. Lakin ortaya çıkan bu çirkin olaylar adeta cahiliye döneminde çocuklarını diri diri toprağa gömen müşriklerin yaptıklarını andırıyor’’ diye konuştu.

Açıklamasına devam eden Barışan, ‘’Eylül'lerimiz tecavüze uğruyor ve katlediliyor, Leyla'larımız kaçırılıyor ve açlığa terk ediliyor. Yüreklerimiz parçalanıyor, ağlamak istiyoruz. Kimimiz acımızdan, kimimiz suçluluk duygumuzdan’’ ifadelerini kullandı.

"BU AŞAĞILIK İNSANLARIN İÇİMİZDE YAŞAMASINI İSTEMİYORUZ"

Allah'tan "Kahhar" ismiyle çocuklara karşı saldırıları yapanları kahretmesini dilediğini belirten Barışan, Türkiye’de bu tür acıların yaşanmasını artık istemediklerinin altını çizdi.

Kadir Barışan, alçakça saldırıları gerçekleştiren kişilerin toplum vicdanını rahatlatacak şekilde kanunlar önünde en sert biçimde cezalandırılmasını talep ederek şu ifadeleri kullandı:

"Bu aşağılık insanların içimizde yaşamasını istemiyoruz. Devletimizin bu olayları en kısa zamanda çözeceğini ve suçluları en ağır şekilde cezalandıracağına inanıyoruz. Leyla'nın, Eylül'ün ve daha nice canına kıyılan körpe evlatlarımızın katledilişine sessiz kalmayacağız. Toplum olarak gerekli tepkiyi verebilirsek bundan sonra bu tür olayların yaşanmayacağını düşünüyoruz. Toplum vicdanının rahatlatılması için ve bir daha bu tür vahşetlerin yaşanmaması için gerekli yasal mevzuatların ve kanunların düzenlenerek hayata geçirilmesini istiyoruz."

Basın açıklamasının sonrasında Cumhuriyet Caddesi'nde sloganlar atarak yürüyüşünü yapan grup daha sonra sessizce evlerine dağıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal