Adnan Oktar'ın Sağ Kolu Yavaş'ın 'Kasetlerle' İsrail'e Kaçtığı İddia Edildi

Adnan Oktar suç örgütü "şantaj kaseti" arşivinden sorumlu olduğu iddia edilen Tarkan Yavaş'ın bu kasetlerle beraber İsrail'e kaçtığı öne sürüldü.

12.07.2018-19:14 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-19:28)

Halk arasında Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar ve örgütüne karşı İstanbul merkezli 4 vilayette gerçekleştirilen operasyonda, 172 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonu öğrenince emniyet güçlerinden kaçmaya çalışan Oktar, kovalamaca sonucu Sarıyer'de yakalanarak gözaltına alındı. Adnan Oktar suç örgütünün 2 numaralı ismi Tarkan Yavaş ise operasyondan kaçarak, kayıplara karıştı.

20 FARKLI SUÇTAN ARANIYOR

Oktar’ın örgütüne bağlı Bilim Araştırma Vakfı Başkanı olan Tarkan Yavaş, küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismar, dolandırıcılık ve uluslararası ajanlık başta olmak üzere 20 farklı suçtan geniş çaplı aranıyor.

"ŞANTAJ KASETLERİ İLE İSRAİL'E KAÇTI" İDDİASI

Emniyet yetkililerinin aktardığı bilgilere göre; Tarkan Yavaş'ın silahlı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Adnan Oktar'ın "şantaj kaseti" arşivinden sorumlu olduğu iddia edilen Yavaş'ın bu kasetlerle beraber İsrail'e kaçtığı iddialar arasında yer alıyor.

Kaçan Tarkan Yavaş, Adnan Oktar'ın "sağ kolu" olarak tanınıyor. Kirli işlerin kara kutusu olarak tanımlanan Tarkan Yavaş daha önce örgüte karşı operasyonlarda yine kaçmayı başaran kişi olmuştu.

30 seneden bu yana Adnan Oktar'ın yakın çevresinde yer alan Tarkan Yavaş Galatasaray Lisesi mezunu ve İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi.  Firari Tarkan Yavaş, siyasi tarih üzerine de yüksek lisans yaptı.

OPERASYONU NASIL ÖNCEDEN DUYDU?

Kaçmasına karşın, operasyonun sonrasında Euronews'e konuşan Tarkan Yavaş, Türkiye'de yaşadığını ve başka bir yere gitmediğini iddia etti. Firari Yavaş, "Adnan Oktar hocamızın İngiliz istihbaratına yönelik iki cilt kitabı çıktı. İngiliz derin devletinin yapmış olduğu oyunlar ile ilgili ve Türk milletine karşı, dünyada birçok millete karşı yaptığı zulümle ilgili kitapları çıktı. Hemen ardından Türkiye'ye İngiliz istihbaratının önemli insanları gönderildi ve ben Bilim Araştırma Vakfı Başkanı olarak bu konuda önce 1 Haziran'da daha sonra 28 Haziran'da bu kişilerin gelmesi ile vakfımıza karşı bir komplo hazırlığı olduğunu zaten duyurdum. Ve bunu da kendi sosyal medya hesabımdan paylaştım’’ şeklinde konuştu.

KİMLER KORUYOR?

Adnan Oktar örgütünün "kara kutusu" olarak tanınan Tarkan Yavaş'ın aylardır büyük bir gizlilik ile yürütülen operasyondan nasıl haberdar olduğu ve kaçmayı nasıl başardığı ise bir dizi tartışmayı beraberinde getirdi.

Tarkan Yavaş'ın İsrail İstihbaratı ile yakın temas halinde olduğu, Tel Aviv'e sık sık ziyaretlerde bulunduğu iddia edildi.

Adnan Oktar suç örgütün kara kutusu firari Yavaş'ın, operasyonun gerçekleşeceğini bilgisini İsrail istihbaratından mı aldığı merak konusu oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal