MİT 2 FETÖ'cüyü Yurt Dışında Yakalayarak Ülkeye Getirdİ

MİT, Azerbaycan ve Ukrayna'dan iki üst düzey FETÖ üyesini yakalayarak Türkiye'ye getirdi.

12.07.2018-18:41 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-18:45) MİT 2 FETÖ'cüyü Yurt Dışında Yakalayarak Ülkeye Getirdİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT9 Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) karşı gerçekleştirilen operasyon neticesinde, terör örgütünün "Azerbaycan kasası" ile Mersin'de FETÖ'ye bağlı iş adamlarının imamlığını yapan iki üst düzey FETÖ yöneticisi yurt dışında yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Ulaşılan bilgiye göre, FETÖ ile mücadele çerçevesinde operasyonlarını sürdüren MİT, haklarında arama kararı bulunan iki FETÖ’cüyü daha yurt dışında yakalayarak ülkeye getirdi.

FETÖ mensuplarından İsa Özdemir Azerbaycan'da, Salih Zeki Yiğit ise de Ukrayna'da MİT tarafından yakalanarak bugün öğleden sonra özel uçakla İstanbul'a getirildi.

Atatürk Havalimanı'na inen özel uçakla getirilen FETÖ üyeleri hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla araması vardı.

FETÖ mensubu İsa Özdemir, 1997 yılında Bakü Devlet Üniversitesi’ni bitirdi. FETÖ’nün bir dönem Azerbaycan hususi işler sorumluluğunu üstelen Özdemir'in, FETÖ'nün "Azerbaycan kasası" olarak da görev yaptığı öğrenildi. Bakü'de FETÖ adına inşaat sektöründe paravan çalışma yürüten Avro 2000 şirketinin sahibi olan Özdemir hakkında Ankara İkinci Sulh Ceza Hakimliğinin arama kaydı bulunuyor.

Ukrayna'da yakalanan FETÖ mensubu Salih Zeki Yiğit'in ise Mersin'de FETÖ'ye bağlı iş adamlarının imamlığını yürüttüğü tespit edildi. İş insanlarından "himmet" adı topladığı paraları başta Pensilvanya olmak üzere Afrika ülkelerindeki okulların finansmanı için yurt dışına çıkan FETÖ’cü Yiğit'in, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe teşebbüsü sonrasında yurt dışına kaçtığı belirlendi. FETÖ mensubu Yiğit hakkında Mersin Sulh Ceza Mahkemesince arama kararı bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal