Adalet Bakanı Gül, Yeni Bir Af Tasarısı Hazırladıklarını Söyledi!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni bir af tasarısı hazırladıklarını açıkladı. Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da emirleri ile uygulamacılarla, akademisyenlerle bir teknik çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi.

29.10.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-12:14)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP'nin Meclis'e verdiği af teklifi haricinde bir af kanunu taslağı yaptıklarını duyurdu. Gül, taslağın 'gereksinim ve zaruretler kapsamında halktaki hassasiyeti rencide etmeyecek, ceza adaletini tesis edecek" biçimde hazırlandığını açıkladı.

"DAHA ÖNCE BENZERİNİ YAPTIK"

MHP'nin TBMM'ye verdiği af teklifi ile alakalı ise AK Parti Hükümeti'nin hem ceza adaletini tesis etmek hem de infaz sistemiyle alakalı gereksinim olması halinde denetimli serbestlik ve benzer uygulamalarla alakalı düzenlemeler yaptığını anımsatan Gül şöyle dedi:

"AF ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

"Tabiki bu düzenlemeler hep bir zaruretten doğmuştur. Bu tekliften bağımsız olarak gereksinimler ve zaruretler kapsamında toplumda hassasiyeti rencide etmeyecek ceza adaletini de tesis etme manasında çalışmalarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da emrileri ile uygulamacılarla, akademisyenlerle bir teknik çalışma gerçekleştiriyoruz."

"SUÇ İŞLEYEN BİR KAPIDAN GİRİP DİĞER KAPIDAN ÇIKIYOR"

Adalet Bakanı Gül, "Suç işleyen bir şahıs karakolun bir kapısından girip diğer kapısından salınıyor. Bu da insanların adalet duygusunu rencide ediyor. 'Yapanın yanına kar kaldı, kalıyor' algısı insanların kendine, halka ve devlete olan güveni zedeliyor" dedi.

"MECLİS'İN TAKDİRİNE SUNACAĞIZ"

"Büyük suçlar da küçük suçlardan meydana geliyor" diyen Bakan Gül, "Fakat suçlar cezasız kalınca tekrar ediyor, daha büyüğünü yapıyor. Biz bu mesele ile alakalı da toplumda adalet duygusunu cezasızlık algısını ortadan kaldıracak, az da olsa cezasını çekeceği, ıslah edileceği model üstünde çalışıyoruz. Çalışmamızı bitirdiğimizde Meclis'in takdirine sunacağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal