Hükumetten Dolara Karşı Tedbir! Direkt Müdahale Edilecek!

Hükumetin 2019 yılı programında dolara özel bir yer ayrıldı. Programda doların yükselmesi halinde direkt olarak müdahale edileceği ifade edildi.

29.10.2018-10:49 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-10:41) Hükumetten Dolara Karşı Tedbir! Direkt Müdahale Edilecek!

Cumhurbaşkanlığı 2019 Yıllık Programı'na büyümede "adaletli paylaşım", enflasyonla mücadelede eş güdüm, kur oyunlarına karşı alınacak önlemler, nitelikli insan gücü ile alakalı projeler damgasını vurdu.

Gelecek sene elektrikte kapasite 5 kat yükseltilirken, konut piyasalarını hareketlendirecek hamleler yapılacak. Gayrimenkul değerleme sistemi değişirken, arazi bankacılığı sistemi kurulacak. Hızlı tren yatırımlarına 3,5 milyar liralık kaynak verilirken, yerlileştirme ürün programı faaliyete geçirilecek.

2019 YILI HEDEFLERİ SIRALANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca düzenlenen "2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"'nda dünya ekonomisindeki gelişmelere ve temel ifadelere yer verildi. Programda, Türkiye ekonomisi, büyüme, istihdam ve yatırımlar hususunda 2019 senesi hedefleri sıralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı programa göre yapılacak yeni hamleler, alınacak önlemler ve ekonomi ile alakalı beklentiler şu şekilde:

KUR OYUNLARINA TEDBİR

Döviz kurlarında sağlıksız fiyat oluşumlarının gözlenmesi ve aşırı oynaklık halinde döviz satım ihaleleri gerçekleştirilebilecek. Aynı zamanda spekülatif davranışlar gözlenmesi halinde piyasaya direkt olarak müdahale yapılabilecek.

MERKEZ BANKASI VURGUSU

Para politikasının temel hedefi fiyat istikrarı olacak. Temel para politikası aracı olarak kısa vadeli faiz oranlarının kullanılmasının haricinde zorunlu karşılık oranlarıyla Türk Lirası ve döviz cinsi likidite uygulamaları da kullanılmayı sürdürecek.

ADALETLİ PAYLAŞIM

Kısa vadede fiyat istikrarının tekrar tesis edilmesi, orta vadede sürdürülebilir büyüme ve adaletli paylaşıma dönük ekonomik değişimin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Ekonomideki dengelenme sürecinin kontrollü bir biçimde sürmesi tesis edilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal