9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Vefatının 4. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefatının 4 .yılında Isparta İslamköy'de yer alan mezarı başında anıldı.

17.06.2019-14:25 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-14:48)
Son Dakika Gündem Haberleri için asagi kaydirin.

Süleyman Demirel'in ölümünün 4. senesinde memleketi Isparta İslamköy'de yer alan ve yapımı sona eren anıt mezarında anma programı yapıldı.

Atabey ilçesindeki İslamköy’de Demirel’in mezarının olduğu Çalça Tepesi’nde yapılan törene, Demirel’in yakınları, eski bakanlar Hamdi Üçpınarlar, Ali Şevki Erek, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Demirel’in doktoru İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur ile vatandaşlar katıldı.

Yapımı sona eren Demirel'in anıt mezarına gül konuldu, tören alanına gül suyu serpildi. Demirel'in özgeçmişinin okunmasının sonrasında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Kıratlı, anıta Cumhurbaşkanlığı çelengini koydu.

Törende Demirel için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Eski bakan Hamdi Üçpınarlar, törende yaptığı konuşmada, Demirel’in hizmet anlayışının, aşkının ve Cumhuriyet’e bağlılığının hiçbir vakit sönmediğini ifade etti.

Demirel’in son nefesine dek ülke konularının izlediğini söyleyen Üçpınarlar, şöyle dedi: ”İşte vatan ve millet sevgisi. Demirel'i ne kitaplara ne de ansiklopedilere sığdırmak mümkün değil. Hepimiz onun vatandaş üstündeki güzel sözlerini anımsarız. Yürüdüğümüz yolda, yaktığımız ışıkta, çalıştığımız fabrikada, hastanesinde, Türkiye’nin her şeyinde imzası olan Süleyman Demirel vardır. Demirel ailesinin Türkiye’ye çok büyük yararı olmuştur.”

Törenin sonrasında vatandaşlar, Demirel’in mezarına gül serpti, dua etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal