4 Askerin Şehit Olduğu Operasyonda İhmal İddiası!

Hakkari Çukurca'da 15 Ekim 2017'de yapılan operasyonda 4 askerimiz şehit düşmüştü. Olayla ilgili görülen bir davada uzman çavuşların ihmal iddiası gündemi sarstı. İddiaya göre operasyona planlama yapılmadan çıkılmış.

03.12.2018-09:44 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-09:49)

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütüne dönük olarak 15 Ekim 2017'de başlatılan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu'nun 8 günlük kısmına katılıp 4 arkadaşını şehit veren 48 uzman çavuş için 'emre itaatsizlik' iddiası ile dava açtı. Uzman çavuşlara operasyonun 9. gününde kendilerine tekrar verilen 'operasyona çıkmaları' emrine uymadıkları ithamı yapıldı. Uzman çavuşlar ise savunmalarında operasyonun planlanmadan yapıldığını iddia etti.

'PLANLAMA YAPILMADI, TEDBİR UYGULANMADI'

Cumhuriyet'te yayınlanan habere göre, dosyaya giren bir uzman çavuşun savunması, 4 askerin şehit düşmesi ile alakalı ciddi ihmal iddiasını gündeme taşıdı. 12 Ekim 2017'de iç güvenlik harekatı bölgesine giderken meydana gelen kaza neticesinde bir arkadaşlarını şehit verdiklerini söyleyen uzman çavuş, 4 askerin şehit olmasıyla alakalı ise şunları söyledi:

"Birinci Komanda Taburu güçleri 15 Ekim 2015 tarihinde TIR, kamyon, indirme işlemini gerçekleştirmiş, aynı gün depolarını kurmuş ve gecesinde operasyon eylemlerine başlamıştır. Operasyona dinlenmeden ve detaylı bir plan yapmadan çıkan timlerimiz operasyonda şehit ve yaralı verdi. Detaylı planlama olmadı. Operasyon emniyet önlemlerinin hiçbiri alınmamıştır. Operasyon sırasında 4 arkadaşımızı şehit 6 arkadaşımızı yaralı vermemiz bizi psikolojik manada etkiledi."

'YÜRÜYEMEYECEK DURUMDA OLAN PERSONEL, HELİKOPTERE BİNDİRİLMEDİ'

Operasyon yapılırken 1800 rakımlı tepede 8 gün süresince konuşlandıklarını söyleyen uzman, savunmasında yürüyemeyecek kadar olan personelin komutanın hakaretine uğradığı, yıpranan personelin gelen helikoptere bindirilmediği bildirildi.

KOMUTANLAR, UZMAN ÇAVUŞA İZİN VERMİŞ

Uzman çavuş, savunmasında, gitmedikleri operasyon emrinin kendilerine yazılı olarak bildirilmemesine, komutanlarının kendilerine verdikleri izin belgesinde 24-26 Ekim tarihlerinde izinli olduklarına da dikkat çekti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal