17 İş İnsanına Gözaltı Kararı!

FETÖ'nün finansal kaynaklarından olup, kayyum atanan Bank Asya'ya el konmadan önce girdiği ekonomik çöküşte örgüt elebaşının isteği ile finansal destekte bulunmak için fonlama yapan 4'ü kadın 17 iş insanı İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alındı.

16.11.2018-12:19 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-12:12) 17 İş İnsanına Gözaltı Kararı!

FETÖ'nün finansal kaynaklarına ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve MASAK tarafından yürütülen soruşturmalar bünyesinde, MASAK uzmanları tarafından yapılan soruşturma ve incelemelerde, örgütün bankası olan Bank Asya'ya devlet tarafından el konulmadan önce girdiği mali çöküş esnasında süreci durdurmak için örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla bankaya fonlama yaptığı ortaya çıkan 4 iş insanı tespit edildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Derinlemesine incelemeye alınan finansal destek faaliyetlerinde bu 4 iş insanına bağlantılı olarak fonlamaya katıldıkları ifade edilen 4'ü kadın 13 iş insanı daha tespit edildi.

14'Ü GÖZALTINA ALINDI

Yapılan tespitlerden sonra savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri gözaltı kararı verilen 17 iş insanından 4'ü kadın 14'ünü bu sabah gerçekleştirdiği operasyonlarla yakalayarak gözaltına aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal