Türkiye Batı Karadeniz'de Doğal Gaz Buldu!

Türkiye, Batı Karadeniz'de yer alan Tuna Bloğu'nda doğal gaz tespit etti. Kaynağın yerinin tam olarak tespit edilmesinin ardından sondaj çalışmaları başlayacak.

16.11.2018-11:55 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-11:47) Türkiye Batı Karadeniz'de Doğal Gaz Buldu!

Enerji Enstitüsü'nün aktardığına göre Türkiye, Batı Karadeniz'de, Romanya ve Bulgaristan'ın senelerdir petrol ve doğal gaz çıkardığı Tuna Bloğu'nda kaynak bulmasının üstüne sondaj çalışmalarını başlatıyor. Sondaj, Türkiye ile Romanya ve Bulgaristan deniz yetki alanlarının birleştiği bölgeye yakın bir yerde gerçekleştirilecek. Kaynağını Tuna deltasının yüzyıllık birikiminden alan, basınca dayalı ısıdan doğan doğal gaz ve petrol rezervlerinin olduğu Tuna Bloğu'nda Romanya senelerdir doğal gaz ve petrol çıkarıyor.

SONDAJ ÇALIŞMASI BAŞLATILACAK

Romanya'nın hemen hemen doğal gaz gelirlerinin hepsini karşılayan Tuna Bloğu'nda Bulgaristan da son dönemlerde faaliyetlerini arttırdı. Türkiye ise çok az bir kısmı Türk deniz sularında yer alan Tuna Bloğu'nda kaynak buldu. Barbaros sismik araştırma gemisinin seneler önce rezerv tespit ettiği Tuna Bloğu enerji sahasının Türkiye kısmında ilerleyen dönemde sondaj çalışması yapacak.

MEVKİ BELİRLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Türkiye Petrolleri'nin (TP) sondaj sahası olan bölgede sondaj için mevki tespit etme çalışmaları başladı. Halen Karadeniz'de İğneada açıklarında sismik araştırma faaliyetlerini yapan Oruç Reis sismik araştırma gemisinden operasyonu yapması talep edildi. Oruç Reis gemisinin üstündeki ekipman yetersiz kalınca TP, lokasyon tespit etme çalışması için yurt dışından bir sismik araştırma gemisi kiralamayı düşündü. Lokasyonun tespit edilmesinin sonrasında Tuna Bloğu'nda sondaj yapılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal