Google'dan Android 12 İçin Gizlilik Hamlesi

Google'ın Android 12 işletim sisteminde daha önce IOS 14'te gördüğümüz kamera ve mikrofon erişim bildirimi özelliği test ediliyor.

24.03.2021-17:14 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-17:14) Google'dan Android 12 İçin Gizlilik Hamlesi

Apple bazı özellikleri kullanıcılara sunarken ince eleyip sık dokurken, kullanıcı gizliliği konusunda çoğu firmadan bir adım önde olmayı başarıyor.

Android 10 sürümüyle beraber gizliliğe önem vermeye başlayan Google, Android 12 ile birlikte IOS 14'ü akıllara getiren bir özellik denemeye başladı.

Google'ın yeni işletim sistemi Android 12, bir uygulama kamera ve mikrofona eriştiği zaman kullanıcılara bildirim gönderecek. Örneğin Instagram'da video çekerken, uygulamanın hem kamerayı hem de mikrofonu kullandığını farklı renklerde kullanıcılara gösterecek. bu sayede arka planda çalışan uygulamaların kamera ya da mikrofonunuza erişip erişmediğini çok rahat bir şekilde kontrol edebileceksiniz.  Google'ın sunduğu bu özellik hem görsel açıdan hem de kullanım açısından Apple'ın IOS 14'te sunduğu gizlilik özelliğiyle neredeyse aynı.

Iphone ve Ipad kullanıcılar şu anda bir uygulama mikrofona veya kameraya eriştiğinde  ekranın sol üst kısmında turuncu ve yeşil bir bildirim ortaya çıkıyor.

Apple'ın IOS 14 ile sunduğu bu özellik, Android kullanıcıları tarafından yalnızca üçüncü parti uygulamalar arayıcılığıyla kullanılabiliyordu. Google'ın resmi olarak bu özelliği sunacak olması Android kullanıcıları için güzel bir haber olarak nitelendiriliyor.

Şu an Google Pixel cihazları için test edilen bu özellik herhangi bir aksilik çıkmazsa Android 12'nin son sürümünde kullanıcılara sunulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal