Android 12'ye Yeni Özellikler Geldi

İkinci geliştirici sürümü yayınlanan işletim sisteminde bir dizi yenilik bulunuyor.

18.03.2021-12:18 - (Son Güncelleme: 18.03.2021-12:18) Android 12'ye Yeni Özellikler Geldi

İlk Android 12 geliştirici önizlemesi yayınladıktan bir ay sonra, Google yeni bir güncelleme yayınladı. Şirket, Android 12 Developer Preview 2'yi Pixel 3 / 3XL, Pixel 3a / 3a XL, Pixel 4/4 XL, Pixel 4a / 4a 5G ve Pixel 5 kullanan geliştiriciler için kullanılabilir hale getirdi. Eğer başka bir cihaza sahipseniz ve donanım testine ihtiyacınız yoksa Android Studio'daki emülatör içerisinden hala göz atma imkânınız bulunuyor.  

Daha önce olduğu gibi, Android 12 DP2 günlük kullanım için tasarlanmadı. Telefonunuzu sıfırlamanın bir sakıncası yoksa recovery üzerinden sistem dosyasını telefonunuza atarak veya ya da kablosuz bir kurulum yöntemiyle yüklemek zorundasınız.. Andorid 12 DP2 uygulama geliştirmek isteyen kullanıcıların deneyimlenmesi için hazırlandı. Bu yüzden günlük kullanımda sistemde kararsızlıklar ve istikrarsızlıklar yaratabilir.

ANDROİD 12 DP2 İLE BERABER GELEN YENİ ÖZELLİKLER

Karanlık tema artık o kadar da karanlık değil. Google'ın ilk olarak Android 10 ile beraber Pixel cihazlarına sunduğu karanlık temada değişikliğe gidildi. Artık siyahın tonu tıpkı Twitter'ın "loş" seçeneği gibi biraz daha açık.

Tek el modu tekrar geldi. Android 10 ile birlikte gelen yeni gezinme çubuğuyla entegre olamadığı için kaldırılan özellik, tekrar eklendi. Özellik aktif hale geldiğinde programlar mevcut ekranınızın yarısını dolduracak şekilde açılarak tel elde rahat kullanım imkânı sağlayacak.


Wigdet seçme ekranı değişti. Ana ekranda herhangi bir yere basılı tuttuğunuz zaman açılan menü daha komppkat ve rahat kayrdırılabilir bir özelliğe kavuştu.

Unbridge ile birlikte telefonunuza bağladığınız aletlerin hangi bildirimleri görebileceğini kontrol edebileceksiniz. Örneğin Wear OS destekli bir akıllı saat kullanırken hangi uygulamadan gelen bildirimi saatin görebileceğini hangisinin göremeyeceğini ayarlayabileceksiniz.

Akıllı çağrı yönlendirme özelliği ile birlikte çift sim kart kullanan kullanıcılar için çağrılar arasında yönlendirme yapabileceksiniz.

Bunların dışında ekran kilit deseninde ve bildirimdeki medya oynatıcısının tema ile eşleşmesinde ufak iyileştirmeler yapıldı.

Bu özellikler Android 12'nin kararlı sürümünde bulunmayabilir ya da daha sonra yer alabilir. Google Android 12'yi Ağustos 2021'e kadar kararlı sürüme ulaştırmayı planlıyor. Devam eden korona salgınından dolayı sürümün ulşamasında da gecikme yaşanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal