'Galatasaray'da 'Seri' Hücum'da Daha Etkili'

Spor yorumcusu ve yazarı Engin Vere, Bugünkü yazısında Galatasaray’ı kaleme aldı.

18.02.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-15:32) 'Galatasaray'da 'Seri' Hücum'da Daha Etkili'

Spor yorumcusu ve yazarı Engin Verel, Bugünkü yazısında Galatasaray’ı kaleme aldı.

Galatasaray’ın Kasımpaşa’yı farklı yendiği maçın ardından, “Seri’nin asıl yeri orta alanın hücum bölgesi... Ön liberoda oynayamıyor. Topu ayağında çok tutuyor ve bu sebeple top kayıpları artıyor” demiştim. Dün de durum değişmedi. Seri, “Ben bu bölgede oynayamıyorum” diye bağırıyor. Seri’nin yerine Donk’un esas bölgesine kaydırılması gerekiyor. Ahmet Çalık da stoper için düşünülebilir. Zaten neden düşünülmüyor onu da anlamıyorum. Özellikle ilk 45 dakikada o kadar çok bireysel hata yapıldı ki, bunun faturası ağır olabilirdi.

Bu hafta Fenerbahçe, Beşiktaş, Alanya ve Sivas kaybettiği için Galatasaray yine motivasyonu yüksek olarak sahadaydı. Ancak önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe derbisinin akıllarda olduğu da çok netti. Bu kez fazla motivasyon sanırım sinirleri de biraz germiş. İleriye atılması gereken paslar anlamsızca geriye gönderildi. Üstelik bu manasızlık uzun süre devam etti. Galatasaray skor anlamında üstünlüğü ele aldıktan sonra sezonun ilk yarısındaki kötü formundan kesitler sundu. Hakem Alper Ulusoy’un çok konuşulan kararlarının yanı sıra “Şener Özbayraklı” hamlesi de son derece enteresandı. Herkes ilk 11’de Linnes’in görev yapmasını bekliyordu. Herkesin içinde sanırım Şener de vardı! Çünkü o kadar kötü oynadı ki “Benim burada ne işim var” dediği için ikinci devrenin başında çıktı.

Galatasaray, 5’te 5 yaptığı dönemdeki kadar iyi oynayamadı. Ancak bir şekilde kazanmayı başarıyorlar. Adım adım yukarı çıkıyorlar... Adem Büyük de Falcao’nun yokluğunda bütün sorumluluğu aldı. Oynadığı kulübün büyüklüğünün farkında olan futbolcular, ellerinden gelenin fazlasını ortaya koyar. Adem’de de böyle bir durum olduğunu düşünüyorum. Özetle Galatasaray dün kötüydü ama böyle oynarken de kazanabileceğini gösterdi. Fenerbahçe derbisinin sonucuyla ilgili bir şey söylemek zaten kahinliğe girer...

Ancak Malatya galibiyetine de 3 puan veriyorlar, derbi galibiyetine de... Bu yüzden en önemli maçınız o gün oynadığınız maçtır. Galatasaray dün kaza yapmadı ama kazanın eşiğinden döndü.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal