Funda Eryiğit Kimdir?

Son Yaz Dizisi’nde rol alan Funda Eryiğit oyunculuğu ile beğeni topluyor. Funda Eryiğit kimdir? Funda Eryiğit hangi dizilerde oynadı?

31.05.2021-17:50 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-17:50) Funda Eryiğit Kimdir?

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olan Funda Eryiğit oyunculuğu ile beğeni topluyor. Son olarak Canan rolü ile Son Yaz dizisinde karşımıza çıkan Funda Eryiğit’in kariyeri ve özel hayatı ile ilgili merak edilenleri topladık.

FUNDA ERYİĞİT KİMDİR?

Eryiğit, 1984 yılında Hollanda’nın Zwolle şehrinde dünyaya gelmiştir. Aslen Samsun Bafralı’dır. Eryiğit, 4 yaşına kadar babaannesiyle bir arada İstanbul’da yaşamıştır. Daha sonra anne ve babası emekli olunca İstanbul’a yerleşmişlerdir.

Eryiğit, Kadir Has Anadolu Lisesi’ne gitmiştir. Liseden İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Sonrasında ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü bitirmiştir. 

Üniversitede Uluslararası İlişkiler okurken çocuk tiyatrosu ile ilgilenmeye başlamıştır. İlk profesyonel deneyimi Orman Postacısı adlı oyunla edinmiştir. Daha sonra çeşitli tiyatro oyunlarında oynamaya devam etti.

FUNDA ERYİĞİT HANGİ DİZİLERDE OYNADI? 

Eryiğit, 2008-2009 sezonunda ise ilk defa televizyon ekranlarında boy gösterdi. Canım ailem dizisinde Seyhan karakterini canlandıran Eryiğit, o yıllarda henüz 24 yaşındaydı. Dizide Ezgi Mola, Uğur Yücel, İlker Aksum, Ozan Güven ve Şebnem Bozoklu ile beraber rol aldı.

Daha sonra Karadayı dizisinde Mahir’in sevgilisi Belgin rolünde ekranlarda göründü. Uluç Bayraktar tarafından yönetilen dizide Kenan İmirzalioğlu, Bergüzar Korel ve Çetin Tekindor ile beraber rol aldı.

2016 yılında Taylan Birader’in yönettiği “Gece’nin Kraliçesi” adlı dizide oynadı. 2018 yılında ise Hande Doğandemir, Seçkin Özdemir, Alican Yücesoy ve Özgür Çevik ile “Can Kırıkları” dizisinde başrolü paylaştı.

FUNDA ERYİĞİT’İN ALDIĞI ÖDÜLLER

Funda Eryiğit 2013 yılında “Sessizlik” isimli oyundaki oyunculuğuyla büyük ses getirdi. Eryiğit, bu oyunla üç adet ödülün sahibi oldu. Ödüller;

2013- 3. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri, Müzikal ya da Komedi Dalında Yılın En Başarılı Oyuncusu

2013- 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri-müzikal/komedi dalında en iyi kadın oyuncu

2013- 1. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri – Mediha Gökçer Umut Veren Genç Kadın Oyuncu

“Sessizlik” tiyatro oyunu Afife Jale Ödülleri’nde 2013 yılında “Yılın En Başarılı Prodüksiyonu”, “Yılın En Başarılı Yönetmeni” ve daha birçok ödülün sahibi oldu. Tarihsel komedi olarak geçen oyun, karanlık ve gaddarlığın hüküm sürdüğü İngiltere’de dayatılan yazgılar karşısında sessizliği konu alıyor. Oyunun yönetmen koltuğunda ise Mehmet Birkiye oturuyor.

FUNDA ERYİĞİT’İN OYNADIĞI DİZİLER

2021 – Son Yaz (Canan Kara)

2020 – Bir Başkadır (Ruhiye)

2020 – Hakan: Muhafız (Nisan)

2018 – Can Kırıkları (Zeynep İnan)

2016 – Gecenin Kraliçesi (Esra)

2014 – Karadayı (Belgin Türe)

2013 – Eski Hikaye (Türkan)

2012 – Uçurum (Pınar Kılınç)

2011 – İstanbul’un Altınları (Ayşegül Altın Açık)

2008 – Canım Ailem (Seyhan Yaman)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal