Fransız Vekil Türkiye’nin Afrika’daki Varlığına İsyan Etti: Neden Sessizsiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç sürecek Afrika turu Fransa’da endişeye sebep oldu. Fransız vekil Dominique Bilde, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’yi durdurun çağrısından bulundu.

22.02.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 24.02.2022-18:11) Fransız Vekil Türkiye’nin Afrika’daki Varlığına İsyan Etti: Neden Sessizsiniz?

Üç gün sürecek Afrika turuna geçtiğimiz gün başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllar boyunca Fransa’nın sömürgesi altında kalmış Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne, Senegal'e ve Gine Bissau'ya gerçekleştirilecek ziyaretleri, Fransızlar tarafından mercek altına alındı. 

Fransa Avrupa Parlamentosu vekili Dominique Bilde sosyal medya hesabı üzerinden Afrika kıtası üzerinde Türkiye’nin etkisine isyan etti. 


ERDOĞAN GÜÇLENİYOR

Türkiye’nin Afrika ülkesindeki başarısına kimsenin ses çıkarmadığı için eleştiride bulunan Fransız vekil, sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Erdoğan’ın ziyareti hakkında bir haberi alıntılayarak ‘AB ve Fransa, Mali’deki Rusya ve Wagner’in paralı askerlerine takıntılıyken Erdoğan, Afrika’daki ekonomik ve güvenlik varlığını gizlice güçlendiriyor. Bu çifte standart neden?’ ifadelerine yer verdi. 

FRANSA KITADA GÜÇ KAYBEDİYOR

Afrika kıtası üzerinde sömürgeci yaklaşımıyla bilinen Fransa’nın kıtada etkisini gün geçtikçe yitiriyor. Kıtada Türkiye’nin etkinlikleri artarken, Fransa askerlerini ülkeden çekmeye başlamış ve bu durum dünya medyasında Fransa’nın Afrika’dan kovuluyor şeklinde yorumlara neden olmuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal