NATO'dan Açıklama Geldi! Türkiye Askeri Kuvvetin Komutasını Fransa'ya Devredecek

Türkiye, NATO bünyesindeki en yüksek hazırlığa sahip askeri güç olan Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti'nin (VJTF) komutasını, 1 Ocak 2022'de Fransa'ya devredecek.

29.12.2021-17:15 - (Son Güncelleme: 29.12.2021-17:15) NATO'dan Açıklama Geldi! Türkiye Askeri Kuvvetin Komutasını Fransa'ya Devredecek

NATO'dan yapılan konuyla ilgili açıklamaya göre, Türkiye'den komutayı devralacak olan Fransa, NATO kuvvetinin komutasını 1 yıl süresince yürütecek. Konuyla ilgili ayrıntılar haberimiz içerisinde.

VJTF'nin ana unsurunu 2022 yılında 3 bin 500 adet askerden oluşturulan Fransız-Alman tugayı olacak. Ek olarak İspanya, Portekiz ve Polonya da görev kuvvetine destek maksatlı asker verecek.

VJTF KOMUTA SİSTEMİ NEDEN VE NE ZAMAN KURULDU?

Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti (VJTF), Rusya'nın Ukrayna'yı istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri ve Orta Doğu'daki karışıklıklar gibi değişen güvenlik ortamı sebebiyle 2014 yılında kuruldu.


Hollanda'da ikamet eden NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nın komutası altında yer alan 40 bin askerlik NATO Mukabele Kuvveti'nin bir parçası olan VJTF, ittifakın savunması için birkaç gün dahilinde harekete geçebilecek bir biçimde hazır bekletiliyor.

NATO ASKERİ KUVVETİNİ HER SENE BAŞKA BİR ÜLKE ÜSTLENİYOR

Söz konusu görev gücünün komutasını her yıl bir başka müttefik ülke üstleniyor. Fransa, 1 Ocak 2023 tarihinde komutayı Almanya'ya devredecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal