Fransız Basını SİHA'nın Gücünü Kaleme Aldı: Türkiye İçin Bir Nüfuz Aracı!

Dünya manşetlerini süsleyen Türk SİHA’larına bir övgü dolu söz de Fransız basınından geldi. Fransız La Croix gazetesi SİHA’ların Türkiye için bir nüfuz aracı olduğunu ifade etti. Türkiye'nin askeri gücünü arttırdığını vurguladı.

10.02.2022-09:36 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-13:41)

Türk SİHA’larının başarısı dünyada sıkça gündem olmaya devam ediyor. Türkiye’nin SİHA satışlarına başlaması ile birlikte ülkeler adeta almak için yarışa girerken Fransız basını Türk SİHA’larını inceleyen bir haber kaleme aldı. 

SİHA’LARIN BAŞARISI 

Yayımlanan ‘SİHA’Lar savaşı nasıl değiştiriyor’ başlıklı analiz haberde Ukrayna, Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve Etiyopya'daki çatışmalarda SİHA'ların kullanımının yaygınlaştığı kaydedildi. Özellikle Dağlık Karabağ'da Türk TB-2 ve İsrailli Harop SİHA'larının Azerbaycan'ın kısa sürede çok daha az can kaybıyla çatışmayı kazanmasına yardım ettiği vurgulanan yazıda: "Türkiye'nin Mart 2020'de Suriye'de SİHA'lardan başarılı şekilde yararlandığı, Libya'da meşru hükümet kuvvetlerinin, Türk SİHA'ları sayesinde gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı güçlere üstünlük sağladığı" belirtildi. 


UKRAYNA 20 BİN TÜRK SİHA’SI SATIN ALDI 

Yazıda, Baykar Makine tarafından üretilen, uygun fiyatlı ve kaliteli SİHA'ların özellikle Afrika ülkeleri için cazip olduğuna, Ukrayna'nın da 20 Türk SİHA'sı satın aldığına dikkat çekildi. Türkiye'nin de içinde olduğu önde gelen SİHA üreticileri ABD, Çin, İsrail ve Rusya'nın yapay zeka ve robot teknolojisinin birleştirilmesi üzerinde çalıştığı aktarıldı. 

TÜRKİYE GİTTİKÇE GÜÇLENİYOR 

‘SİHA’Lar savaşı nasıl değiştiriyor’ başlıklı analizin Türk SİHA'larına ayrılan bölümünde : "SİHA, Türkiye için bir nüfuz aracı" başlığıyla verilerek Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ’daki başarılı performansların SİHA satışlarını artırdığına işaret edildi. Yazıda, "Türkiye, belli parçaları ithal etmeyi sürdürse de silah üreten ve satan, hatta ekipleri eğiten askeri bir güç olarak gittikçe kendini gösteriyor." değerlendirmelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal