Atina’yı Endişe Sardı: Türk SİHA'larına Karşı Çözüm Arıyolar!

Yunan basını Türk SİHA'larına karşı endişelerini dile getiren paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor. Haftalık Yunan To Vima gazetesi yunan yetkililerin SİHA'lara karşı çözüm arayışında olduğunu ifade eden bir haber paylaştı.

07.02.2022-11:36 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-11:52)

19 Ocak tarihinde Fransa'dan gelen 6 adet Rafale savaş uçağı ile ilgili Atina'da yaşanan mutluluk kısa sürdü. Yaşanan mutluluk yerini Türk İHA ve SİHA'larının yarattığı endişeye bıraktı. Yunan medyasında neredeyse her gün Türk İHA ve SİHA'ları için Atina'daki endişeyi yansıtan haber ve yorumlar dikkat çekiyor. 

İSRAİL'E ZİYARET 

Haftalık Yunan To Vima gazetesi, Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos'un 20 Ocak'ta gerçekleştirdiği İsrail ziyaretinde bu ülkede imal edilen "anti-dron teknolojisi" ürünlerine ağırlık verdiğini ileri sürdü. 

To Vima haberinde, Türkiye'nin İHA ve SİHA'larla Yunanistan'a karşı üstünlük kurduğunu belirterek, Yunan yetkililerin, çözüm arayışında olduklarını yazdı. 

Haberde Yunan hükümetinin bu aşamada İHA satın alımından çok, Türk İHA ve SİHA'larına karşı ileri teknoloji ürünü cihazlara sahip olunmasına öncelik verdiği kaydedildi. Söz konusu haberde: "Yunan Dışişleri Bakanlığı da Almanya'ya, Türk İHA'larının imalatında kullanılan bazı parçaların satışını durdurması için baskı yapmayı planlıyor." ifadelerine yer verildi. 

Yunan Kathimerini gazetesi ise Türk İHA ve SİHA'larının Yunanistan için tehdit oluşturduklarını vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal