İHA Ve SİHA'lar Yunanistan'ı Panikletti: Türkler Etrafımızı Sardı!

Sağcı Yunan parlamenter ve Yunan Çözümü partisinin lideri Kyriakos Iosif Velopoulos, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmalarla gündeme geldi. Yunan vekil "Türkler etrafımızı sardı." açıklamalarıyla paniğini dile getirdi.

01.02.2022-10:18 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-12:17)

Türkiye’nin ürettiği İHA ve SİHA’lar dünya basında gündem olmaya devam ediyor. Türkler geliştirdikleri savunma sanayi ile Yunan basınında yine gündem oldu. 

Aşırı sağcı Yunan parlamenter ve Yunan Çözümü Partisi’nin lideri Kyriakos Iosif Velopoulos, katıldığı bir televizyon programında yaptığı dikkat çeken açıklamalarla gündeme geldi. Türkiye'nin Balkanlarda yürüttüğü diplomasiyi tehdit olarak nitelendirdi. 

TÜRKLER ETRAFIMIZI SARDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ile yaptığı anlaşmaların altını çizen Kyriakos Iosif Velopoulos: "Türkler etrafımızı sardı. Ege'de Bayraktar SİHA'lar uçuyor. Fransa'dan 200 Rafale savaş uçağı alsak ne olacak? Türkler 400 SİHA'yı kaldırdığında radarımız bunlarla dolacak. Üstten ise Türk savaş uçakları rahatça geçecek. Bunun farkına varmalıyız." İfadelerinde bulundu. 

İHA ve füze üretimi konusunda Türkiye'nin gerisinde olduklarını itiraf eden Yunan vekil, Fransa’dan alınan Rafale savaş uçaklarının yeterli olmadığını belirterek: “Türkler etrafımızı sardı Kapsabalis Bey. Kuşatıldık. Kimse anlayamıyor mu? Hala son 'Türk yiyici' Bay Dendias'ımız var diye kendimizi kandırıyoruz. İnanılmaz olaylar oluyor Kapsabalis Bey. Gerçekten endişelenmeye başladım. 200 Rafaele alsak bile gelecek için endişeleniyorum. Bir örnek vereceğim, diyelim ki Yunanistan'ın 200 Rafaelesi var ve Türkiye'nin de 400 Bayraktar'ı var. Sonra diyelim ki onları Egeye seferber ettiler. Bu bizim savaş uçaklarımızın radarında 400 sinyal demek. Jetlerimiz bilinen ihaları takip edecek ama yukarıdan gelen başka savaş uçakları olacak. Ne olduğunu anlatabildim mi Kapsabalis Bey? Bunun hakkında daha da fazlasını söyleyebilirim.” sözlerinde bulundu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal