Yunanlardan Türk İHA'ları Hakkında İtiraf! Türkiye F-35 Programına Geri Dönecek Diye Korkuyorlar

Türkiye'nin F-35 programına dönme ihtimalinin her zaman olduğunu yazan Kathimerini gazetesi, Yunanistan'ın İHA konusunda Türkiye'nin çok gerisinde kaldığını belirtti.

29.01.2022-10:06 - (Son Güncelleme: 29.01.2022-10:06) Yunanlardan Türk İHA'ları Hakkında İtiraf! Türkiye F-35 Programına Geri Dönecek Diye Korkuyorlar

Türkiye F-35 programından adaletsiz bir şekilde çıkartılmıştı. Son dönemlerde ise programa geri dönme ihtimali büyük. Bu durum ise başta Yunanistan olmak üzere birçok ülkenin korkmasına sebep oldu. 

Türkiye'nin ABD ile ilişkilerini normalleştirme ve F-35 programına dönme ihtimalinin her zaman açık olduğu belirtilen haberde, "Yunanistan'ın F-35'lere hazır olup olmadığı konusunda çok ciddi bir tartışma olacak, bu hiç de kolay değil, çünkü böyle bir karar çok kapsamlı iyileştirme çalışmalarına ve altyapıya yol açacaktır' açıklamalarında bulunuldu.


İHA İTİRAFI: TÜRKİYE'NİN ÇOK GERİSİNDE KALDIK

Türk İHA'larını şiddetle dikkate alan analiz yazısında, Türk Hava Kuvvetlerinin Batı'daki en deneyimli hava kuvvetlerinden biri olduğu ve Yunanistan'ın İHA konusunda Türkiye'nin çok gerisinde kaldığı ifadeleri yer aldı.

Yunanistan'ın Türk İHA'ları konusunda algısal çalışmalar yaptığı ama bunu başarmanın zor olduğu vurgulandı.


AB ÜYESİ ÜLKELERİN BİLE TÜRK İHA'LARINA İLGİSİ ÇOK

'AB üyesi ülkeler bile Türk İHA'larına açık ilgi gösterdi. Son teknoloji Amerikan İHA'larından açıkça daha ucuz ve ucuz ama operasyonel olarak yetersiz Çinlilerden çok daha verimli olan Türk insansız hava araçları, son yıllarda Türkiye'den yüzde 400 oranında ihraç edilmektedir. İHA'lar Türk yerli sanayisinin önemli bir potansiyele sahip olduğunu göstermektedir.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal