Yunan Basınından Haber Geldi: Planlarımız Birer Birer Çöktü!

ABD'nin Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı Projesi (EastMed) girişiminden desteğini çekmesi üzerine Yunan Basınında atılan başlıklar gündem oldu.

26.01.2022-13:14 - (Son Güncelleme: 26.01.2022-17:56) Yunan Basınından Haber Geldi: Planlarımız Birer Birer Çöktü!

Yunanistan'da, ABD'nin "Doğu Akdeniz Boru Hattı Projesi'nden (EastMed) desteğini çekmesi sıcaklığını koruyor. Yunanistan basını konuyla ilgili haberleri manşetlerine alarak, "Tüm dostlarımız bizi sattı" başlığını attı. 

Yunan medyasında çıkan haberlerde, "Tüm dostlarımız bizi sattı" yorumunda bulunularak iktidardaki Kiryakos Miçotakis hükümetine eleştiriler yöneltildi. Birçok yayın organında, ABD'nin Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattından desteğini çektiğine ilişkin haberler yer alırken, "Jeopolitik bir fiyasko", "ABD, EastMed'i sabote ediyor" gibi başlıklar öne çıktı. 


ERDOĞAN'IN AKILLICA HAMLELERİ 

Yunan basınında, Miçotakis hükümetinin planlarının Türkiye'nin etkin hamleleriyle birer birer çökmeye başladığı ifadelerine yer verildi. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın akıllıca adımlar attığı vurgusu yapılarak: "Başkan Erdoğan'ın akıllı hareketleri sonucunda şimdi artık Miçotakis hükümetini ne ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, ne de Emmanuel Macron'un Fransa'sı kurtaramaz. Yaz öncesi seçime hazırlıklı olalım." değerlendirmesinde bulundu. 

EASTMED ANLAŞMASI ANKARA'NIN TEPKİSİNE NEDEN OLMUŞTU 

Doğu Akdeniz'den çıkarılacak gazın Kıbrıs üzerinden Yunanistan'a, oradan da İtalya'ya ulaştırılmasını hedefleyen EastMed projesine ilişkin anlaşma, Atina'da Ocak 2020'de düzenlenen bir törenle Yunanistan, İsrail ve GKRY arasında imzalanmıştı. 

Dönemin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ise Ankara'nın projeye olan tepkisini "Doğu Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip olan Türkiye'yi ve Kıbrıs Adası'nın doğal kaynakları üzerinde eşit haklara sahip olan Kıbrıs Türklerini yok sayan hiçbir proje başarılı olamayacaktır." sözleri ile ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal