Tesla'dan Flaş Türkiye Adımı: 10 İlde Devreye Alacak!

ABD’li en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden biri olan Elon Musk'un kurduğu Tesla, Türkiye’nin 10 ilinde şarj istasyonu kurmak için tuşa bastı. İşte detaylar...

26.01.2022-13:23 - (Son Güncelleme: 26.01.2022-15:19) Tesla'dan Flaş Türkiye Adımı: 10 İlde Devreye Alacak!

Elektrikli araç tasarlayan, üreten ve satan Amerikan şirketi olan Tesla, resmi internet sitesindeki süper şarj (Supercharge) istasyonlarının konumlarında güncelleme gerçekleştirdi. Yapılan son güncellemeye göre Tesla Türkiye’de 10 ilde süper şarj istasyonu konumu eklendiği belirtildi.

Süper şarj istasyonlarının Türkiye'deki konumlarında yer alan iller ise İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek (Sakarya), İzmir ve Konya olduğu kaydedildi.


İSTANBUL İÇİN İŞ İLANLARI AÇILDI

ABD ve Avrupa pazarlarında satışları hiç durmadan devam eden elektrikli araç devi olan Tesla’nın; Model S, Model 3, Model X ve Model Y elektrikli otomobillerini Türkiye’ye getirmesi bekleniyor. Tesla ayrıca iş ilanları sayfasında İstanbul için ofis müdürü ve satış danışmanı için iş ilanı yayımladığı gözlerden kaçmadı.


Türkiye'de kurulması planlanan Supercharge istasyonlarının, türüne göre 75-100 kW saat gücüyle çalışıp 25 ya da 34 dakika içerisinde ortalama bir araç bataryasının yüzde 80'ini şarj edebileceği kayıtlara geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal