Son Dakika: EGM'den Halil Falyalı Cinayeti Hakkında Açıklama Geldi: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Çatalköy’de Halil Falyalı ve Murat Demirtaş isimli şahısların silahlı saldırı sonrasında öldürülmesi olayı ile ilişkili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli şahsın gözaltına alındığını söyledi.

10.02.2022-09:35 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-15:14)

Kıbrıslı kumarhane işletmecisi Halil Falyalı dün Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde silahlı saldırıya uğramıştı. Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken, Saldırıyı düzenleyenlerin ise sürat teknesi ile adadan kaçtığı iddia edildi. Falyalı kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 


3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Bugün Emniyet Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı ve İstanbul'da 3 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN AÇIKLAMA

Açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

'08.02.2022 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Çatalköy'de gerçekleştirilen Halil Falyalı ve Murat Demirtaş isimli şahısların silahlı saldırı neticesinde öldürülmesi olayı ile ilgili, KKTC Kıbrıs Polis Genel Müdürlüğü ile kurulan koordinasyon neticesinde olayla ilişkili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli şahıs İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz tarafından gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

KKTC'DE 2 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

KKTC’de 1 kişinin gözaltına alınmasının ardından akşam saatlerinde Lefkoşa Ercan Havalimanında yurtdışına çıkış yapmaya çalışan 2 şüphelinin daha polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Falyalı cinayetiyle ilgili gözaltı sayısı 6’ya yükseldi.


KKTC'DE HERKES HERKESİ TANIR

Diğer taraftan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, a haber canlı yayınında cinayetle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ersin Tatar, şu açıklamalarda bulundu: 'Tüm yetkililerle toplantı yaptım. KKTC'nin her türlü imkanıyla burada bulunan Barış Güçleri Komutanı ile ve Türkiye ile yapılacak istişarelerle bu cinayet açığa çıkarılacaktır. KKTC'de bir düzen vardır. Burada bir devlet vardır. Teşkilatları var. Güvenlik birimlerine talimat verdim. Gereken yapılacaktır.

Halil Falyalı olayı üzücü bir olay. Acı bir olay. KKTC'de herkes herkesi tanır. Bu olay halkımızda üzüntü yaratmıştır. Falyalı ve şoförüne Allah'tan rahmet diliyorum,' açıklamasında bulundu. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BİZİ DESTEKLİYOR

Tatar, Halil Falyalı cinayeti sonrası zanlıların Ada'dan deniz yoluyla kaçtıkları iddiasıyla ilgili ise şu açıklamaları yaptı:

'İlgili görevlilerimizle işbirliğiyle hareket ediyoruz. Teknolojiyle araştırmalar devam ediyor. Ayrıntıları bilmiyorum. Burası bir Türk devletidir. Burayı yönetmek için yüksek çaba sarf ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti de bize yardımlarını yapmakta,' açıklamalarında bulundu. 


BEDENİNDEN 16 MERMİ ÇIKARTILMIŞTI

Otel ve kumarhane işleten Halil Falyalı (53) Girne'deki otelinden evine gidiyordu. Falyalı ailesini zırhlı araca bindirmişti. Üç araçlık konvoy eve yaklaşırken, Falyalı çapraz ateşe alınmıştı. Korkunç saldırıda; Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş hayatını kaybetmiş, Falyalı'nın bedeninden 16 mermi çıkartılmıştı.

HİÇ KONUŞMUYORLAR

Diğer taraftan; Söylemez Kardeşler'in soy isimleri gibi hiç konuşmamaları, ilişkide olduklarının isimlerini vermemeleriyle ünlü oldukları öne sürüldü. Mustafa Söylemez'in KKTC'de Halil Falyalı'nın en yakınında bulunan bir ismin verdiği ifadeler üzerine gözaltına alındığı iddia edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal