Fransa'da İslamofobi Zirvede! Başörtülü Avukat Adayına Yemin Töreninde Büyük Ayıp

Fransa'da bir avukat adayı, Paris Barosu Formasyon Okulu'nun töreninde İslamofobik saldırıya maruz kaldı.

07.01.2022-14:18 - (Son Güncelleme: 07.01.2022-17:51) Fransa'da İslamofobi Zirvede! Başörtülü Avukat Adayına Yemin Töreninde Büyük Ayıp

Fransa'nın başkenti Paris'te bir avukat adayı, Paris Barosu Formasyon Okulu'nun (EFB) diploma töreninde İslamofobik muameleye maruz kaldı.

Revolutionpermenante sitesinde yer alan habere göre, Paris Temyiz Mahkemesi denetiminde stajyer avukatların mesleklerine başlamaları için yemin töreni yapıldı.

SALONDAN ATMAKLA TEHDİT ETTİLER

Törende okul görevlileri, başörtülü olduğunu fark etmiş oldukları 'Sara' isimli stajyer avukata başörtüsünü çıkarması gerektiğini, aksi durumda salondan atılacağı yönünde uyarıda bulundu. Öğrencinin başörtüsünü çıkarmayı tercih etmediğini ifade etmesi üzerine görevliler, Sara'yı görünmemesi adına salonun arka tarafında tenha bir yere oturması için zorladı.


Sara'nın itirazı üzerine başka bir idareci, genç stajyere başörtüsünü hemen çıkarmasını aksi halde yeminde bulunmasına izin vermeyecekleri tehdidi yapıldı. Görevli kişilerin tutumuna, salondaki diğer avukat adayları da tepki gösterdi.

TAMAMEN İKİYÜZLÜ BİR DURUM

Salon içerisinde bulunan diğer bir öğrencinin Twitter'dan 'Paris Baro Okulu tarafından düzenlenen stajyer avukatlar yemin töreninde, arkasında bulunan başörtülü bir aday avukatın okul yönetimince başörtüsünü çıkarmaya zorlandığını.' ifadelerini paylaşması üzerine olay medyaya yansıdı.

Sara, basın mensuplarına kendisine yönelik İslamofobik tutuma ilişkin yapmış olduğu açıklamada, herkesin içinde yaşadığı bu İslamofobik tutumun kendisini küçük düşürdüğünü söyledi.

Yemini esnasında başörtüsünü çıkarmak durumunda kalan Sara, şu ifadeleri kullandı:

'Komik olan, başörtümü çıkarmaya zorlayanlar ve yeminimizi kabul edenler yarım saat sonra kürsüye çıkıp özgürlük ve bağımsızlık hakkında konuşma yaptı. Halbuki kısa süre önce aynı kişiler, beni başörtümü çıkarmaya zorladı. Tamamen ikiyüzlü bir durum.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal