Almanya'da İslamofobi Devam Ediyor!

Almanya’da kimliği belirsiz bir kişi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Eving Selimiye Camisi'nin kapısına domuz başı astı. Şahsın, domuz başını astıktan sonra fotoğraf çektirmesi caminin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

06.12.2021-14:13 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-14:19) Almanya'da İslamofobi Devam Ediyor!

Olay, Almanya'nın Dortmund kentinde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi caminin kapı önüne domuz başı astı bununla kalmayıp bir de fotoğraf çektirdi. O anlar, caminin güvenlik kamerasına yansıdı. 

Eving Selimiye Camisi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, camiye yapılan saldırının ‘ırkçı ve iğrenç’ olduğunu vurgulayarak bu tür saldırıların kendilerini yıldıramayacağı ifade edildi. Açıklamada, ‘Bu iğrenç ve tiksindirici hareket yönetim kurulumuzca en güçlü şekilde kınanmaktadır.’ denildi.

BARIŞ İÇİNDE YAŞAMALARINA ENGEL OLAMAYACAK 

Açıklamada, İslam karşıtlığına yönelik yapılan saldırıların Dortmund ve Eving sakinlerinin barış içinde yaşamalarına engel olamayacağı belirtildi. Aynı zamanda camiyi ziyarete gelen Eving İlçe Belediye Başkanı Oliver Stens ile Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Milletvekili Volkan Baran'a desteklerinden dolayı teşekkür edildi. 

Caminin güvenlik kamerasında, olayın sabaha karşı 04.32'de kimliği belirsiz bir kişinin caminin kapısına gelerek domuz başı astığı ve ardından o başla fotoğraf çektirdiği görüntüler yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal