Fenerbahçe UEFA'dan Alacaklı Çıktı

Fenerbahçe Yönetimi, UEFA’dan aldığı 2 milyon Euro cezanın ardından eski defterleri karıştırdı. Yapılan araştırma sonrasında ise Arsena – Salzburg karşılaşmaları için yayın gelirinin ödenmediği ortaya çıktı.

25.07.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-13:02) Fenerbahçe UEFA'dan Alacaklı Çıktı

Geçtiğimiz çarşamba UEFA'dan paylaşılan açıklamada Fenerbahçe'nin taahhüt ettiği yapılandırmayı yapamaması sebebiyle daha önce belirlenen 2 milyon euroluk (16 milyon TL) cezanın devreye gireceği açıklandı. UEFA, bu paranın gelecek 2 sezonda Avrupa gelirlerinden alınacağını aktardı.

MEN SEBEBİYLE ALINAMADI

Fenerbahçe'nin geçmişten UEFA'dan neredeyse 2 milyon euro alacağı olduğu öğrenildi.

Sarı- lacivertliler 2013 yaz aylarında önce Salzburg, sonrasında Arsenal ile iki ön eleme turu yapmış, İngiliz kulübüne elendikten hemen 1 gün sonra Avrupa'dan 2 sene men cezası almıştı. UEFA'nın Fenerbahçe'ye bu karşılaşmanın yayın gelirleri olan 2 milyon euroyu vermediği ortaya çıktı.

ESKİ YÖNETİM İTİRAZ ETTİ

UEFA, bu karara sebep olarak takımın Avrupa'dan men cezasını almasını belirtti. Dönemin idarecileri Şekip Mosturoğlu ve Ozan Balaban, buna itirazda bulunarak kulüp için UEFA ile yazışmalar yaptı. Uzun süren görüşmelerin sonrasında UEFA'dan "Bu parayı sizin için ayırdık ve kısa sürede ödeyeceğiz" yazısı geldi. Fakat ödeme gerçekleşmedi.

FFP'YE TAKILMAYACAKTI!

Araya Fenerbahçe'nin seçim süreci girdi, yönetim değişti. Ancak UEFA'dan hâlâ ödeme yollanmadı. Fakat UEFA'nın gönderdiği 'Parayı ödeyeceğiz' yazısının takım arşivlerinde yer aldığı aktarıldı.

Fenerbahçe bu yazı ile mevcut parayı isterse, tahsil edebilecek. En azından cezasını vermekten kurtulmuş olacak.

Fenerbahçe, UEFA'dan 2 milyonluk alacağını zamanında alabilseydi, FFP anlaşmasının 2. Senesinde açık vermeyip şartlarını yerine getirmiş olacaktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal