Fatih Altaylı Canlı Yayında Zor Anlar Yaşadı

Fatih Altaylı'nın sunumuyla yayınlanan Teke Tek programında, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'ler üzerine gerçekleşen sohbet dikkat çekici bir hal aldı.

22.07.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-15:09) Fatih Altaylı Canlı Yayında Zor Anlar Yaşadı

Emekli Hava Korgenerali Erdoğan Karakuş, "Havacılıkta eğer bir ara verirseniz, yanarsınız. 1950'lerde hava kuvvetlerinin bütün uçak üreten fabrikaları kapatılmıştır." dedi.

Karakuş açıklamalarını sürdürürken Fatih Altaylı konuya karışarak alaylı bir ifadeyle ''CHP mi kapatmış efendim?'' diye konuştu.

Tam da o sırada programın diğer konuğu Erol Mütercimler, Fatih Altaylı'ya muzip bir tavırla ''Evet'' uyarısında bulundu.

Bu ifade sonrasında yüzü değişen Altaylı, sessizliğini korudu.

Türkiye'de hayırsever bir iş adamı tarafından 1936 yılında kurulan ilk uçak fabrikasına, kurulduğu dönem CHP'den engel gelmişti.

1944 yılında, Nuri Demirağ'a ait uçak pisti, fabrika ve etüd merkezinin bulunduğu alan istimlak edildi. 1953 senesinde de Yeşilköy Havalimanı olarak hizmete açıldı.

Büyük fedakarlıklarla elde edilen savunma sanayi imkan ve yetenekleri, söz konusu olumsuzlukların ardından kaybedilmeye başlandı ve askeri fabrikalar ile sivil teşebbüsler Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün talimatıyla, 15 Mart 1950'deki kanunla el konuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal