AYM'den CHP'nin İnfaz Yasası Başvurusuna Ret

AYM kararını açıkladı. Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, İnfaz Yasası'nın ''şekil yönünden'' iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle gerçekleştirdiği başvuruyu kabul etmedi.

17.07.2020-15:47 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-16:13) AYM'den CHP'nin İnfaz Yasası Başvurusuna Ret

CHP, hapishanelerden yaklaşık 90 bin kişinin tahliye edilmesini öngören infaz düzenlemesine yönelik 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un'' biçim bakımından iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına" karar verilmesini talep etmişti.

İnfaz yasasının bazı maddelerinin 'af' sonucu CHP, ''TBMM'de Anayasa'nın öngördüğü 5'te 3 çoğunluğa ilişkin usul şartı yerine getirilmediği için düzenlemenin şekil yönünden iptali"ni talep etmişti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, gündem toplantısında, başvuruyu esastan görüşerek karara bağladı.

Genel Kurul, infaz yasasıyla ilgili "şekil yönünden'' yapılan başvuruyu reddetti. Kararın 7 üyenin karşı oyuna karşı 9 üyenin oy çokluğuyla alındığı öğrenildi.

Anayasa Mahkemesi mensuplarından 7'si düzenlemenin "af kapsamında olduğu" yönünde görüş bildirdiği, çoğunluğu oluşturan 9 üyenin ise düzenlemeyi "af değil, infaz düzenlemesi" olarak kabul ettiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal