Faroe Adaları Nereye Gidilir?

Faroe adalarının en batısında yer alan Mykines, adada bulunan tek yerleşim yeridir. Faroe adalarının bilinen en eski yeri olarak Mykines, yaklaşık 60.000 yıl öncesine dayanan bir tarihi geçmişi de vardır. Dağ tavşanları gibi çeşitli hayvanlar daha görülebilir.

17.07.2020-14:18 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:17) Faroe Adaları Nereye Gidilir?

Doğal güzelliği ile tertemiz havasıyla burada yaşayan insanların çoğu da ressamlık yapmaktadır. Mykines, 2012 yılının mayıs ayında Dünya Mirası Sit Alanı olarak da geçirmiştir.

Faroe Adaları Nereye Gidilir| Sorvagsvatn

Sorvagsvatn oraya adalarında yaralı en büyük göldür. Buradaki kişiler çoğunlukla balıkçılık ile uğraşmaktadır. Gölün maviliği ile çevredeki yeşillik muhteşem bir doğal güzellik sunmaktadır. Sorvagsvatn bölgede bulunan en büyük göl olması sebebiyle de aynı zamanda ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Fotoğraf tutkunlarının tercihi olan göl aynı zamanda balıkçılık olanakları daha fazladır.

Faroe Adaları Nereye Gidilir| Nolsoy

Faroe Adalarının merkezinde yer alan Nolsoy bir ada olmakla birlikte aynı zamanda köydür. Muhteşem denizi ile Faroe adalarının en alçak noktasında yer alan Nolsoy isimli şehir ağustos ayında düzenlenen, her yıl yerli halkı ile birlikte festivaller yapılmaktadır. Buradaki festivallere yerli yabancı binlerce turist de eşlik etmektedir. Şehirdeki denizde tekne turları yapmak da fazlasıyla ünlüdür. İklimi olarak mayıs ayında başlayan yaz ayları ağustos ayının sonlarına doğru sona ermektedir. Ziyaret edildiği zaman yaz aylarının tercih edilmesi önemlidir. Nolsoy’da dağ tavşanları ve ev ev fareleri gibi hayvanlar yer alabilmektedir. Aynı zamanda Avrupa fırtına kuşları ile bilinen kolonilerle dünyanın en büyük kuşlarına sahiptir. Kendine ait de bir çok kuş türü de vardır. Aynı zamanda Nolsoy bilinen ilk kurbağa popülasyonuna da yer vermiştir.

Faroe Adaları Nereye Gidilir| Koltur

Faroe adalarının kuzeybatısında bulunmaktadır. At anlamına da gelen Koltur, ayı zamanda colt olarak da bazı yerlerde bilinmektedir. Yalnızca bir tane yerleşim yeri bulunmaktadır. 1980'li yıllarda yaşayan koyun çiftçileri tarafından terk edilen bir şehirdir. Koltur çoğu insan tarafından bir dağ olarak bilinse de dağ değildir, yalnızca iki tane daha sahip olduğu için küçük bir yerde kalmaktadır ve bu yüzden dağ olarak da bilinmektedir. Adada fazlasıyla koyun bulunmaktadır. Bu yüzden koyunların yediği saman açısından da kalitelidir. Tarihi açıdan birçok izlere rastlanılan şehirde, 1980’li yıllara ait tarihi kalıntıları korumak adına da çalışmalar yapılmaktadır. Buradan çevre şehirlere gitmek için helikopter taşımacılığı kullanılmaktadır. Aynı zamanda tekne ile de ulaşım sağlanabilir. Deniz kuşları, Avrupa fırtına kuşları gibi çeşitli kuş türlerini de rastlamak mümkündür. Önemli kuş alanı olarak da BirdLife International tarafından seçilmiştir.

Faroe Adaları Nereye Gidilir| Hestur

Hestur, Faroe adalarının merkezinde bulunmaktadır. Şehir içerisinde 4 küçük göl bulunmaktadır. Bir tane yerleşim yeri bulunmakla birlikte, aynı zamanda muhteşem bir manzaraya da sahiptir. Tarihi açıdan birçok yerleşim yeri barındıran şehir balıkçılık kazaları nedeniyle birçok insanı kaybetmiştir. Kamp, doğa yürüyüşleri gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirilmektedir. BirtLife International tarafından seçilen şehirde, Atlantik martıları, Avrupa fırtına kuşları, siyah kuşlar gibi çeşitli hayvanlardan bir çok sayıda bulunmaktadır. Aynı zamanda üreme alanları olarak bölge seçilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal