Batı Karadeniz Turu

Batı Karadeniz turu hem turistler için hem de yerliler için her zaman tercih edilen tatil alternatiflerindendir. Batı Karadeniz Kızılırmak deltasının batı kenarından başlar ve Adapazarı ile Bilecik’in doğusunda biter. Zonguldak Batı Karadeniz’in en gelişmiş şehridir.

17.07.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:14) Batı Karadeniz Turu

Batı Karadeniz Tur için gezilip görülebilecek pek çok yer vardır. Batı Karadeniz Turu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine geniş alternatifler sunar. Yenice ormanları, Filyos, İnkumu, Küre Dağlı Milli Parkı, Abant Gölü, Ulukaya Şelalesi doğal güzellikler içerisinde vakit geçirebileceğimiz yerlerdendir.  Safranbolu, Amasra ve Gülcehisar Lav Sütunları Batı Karadeniz Turu için yapılabilecek kültürel gezilere örnektir.

Abant Gölü

Aban Gölü Bolu’dadır. Çok güzel manzarası vardır ve yaz aylarında keyifli vakit geçirmek için tercih edilebilir. Batı Karadeniz Turu için kesinlikle ikonik hale gelmiştir.

Safranbolu

Safranbolu Karabük şehrinde bulunur. Turizm olarak çok tercih edilen bir yerdir. Safranbolu denilince akla ilk tarihi evler gelir. Tarihi evler arasında en popüler olan Kaymakamlar Konağı’dır.

Amasra

Amasra’da gezinirken Kilise Camii ve Ceneviz Armaları görülebilir.  Amasra’ya gidildiğinde Çekiciler Çarşısına da uğranılabilir.

Zonguldak

Zonguldak Karadeniz’e kuzeyden ve batıdan kıyısı bulunan bir şehirdir. Zonguldak Türkiye’nin deniz ticareti yaptığı şehirler arasındadır. Zonguldak tarih olarak da oldukça eskidir. Zonguldak göller olarak ve doğal güzellikler olarak keyifli bir şehirdir. Zonguldak da bulunan Filyos Kalesi ve Halil Paşa Konağı görülmesi gereken yerlerdendir.

İnkumu

İnkumu Bartın şehrinde bulunur. İnkumu plajı Bartın da oldukça popülerdir ve olağanüstü bir güzelliğe sahiptir.

Güzelcehisar Lav Sütunları

Güzelcehisar Lav Sütunları Bartın şehrindedir. Lav sütunlarının boyları 30 metre çapları ise 50-100 cm arasındadır. Lav sütunları dünyanın ender gelişen sütunlarından biridir.

Küre Dağları Milli Parkı

Küre Dağları Milli Parkı Bartın ve Kastamonu arasında bir doğal güzelliği olan milli parktır. Küre Dağları Milli Parkı içinde kanyonlar, mağaralar ve şelaleler vardır. Ayrıca parkın içinde yaban hayvanlarda bulunur. Bunlar; ayı, kurt, geyik gibi yabani hayvanlar olabilir.

Ulukaya Şelalesi

Ulukaya Şelalesi Bartın’ın Ulus ilçesindedir. Ulukaya’nın içerisinde bir tesis yoktur ama etrafında keşfedilebilecek güzel detaylar vardır.

Gökgöl Mağarası

Gökgöl Mağarası Zonguldak şehrinde bulunur. Zonguldak için değerlidir çünkü turizmi hareketlendirir. İçerisi oldukça fantastik bir görüntüye sahiptir.

Cehennemağzı Mağaraları

Cehennemağzı Mağaraları Zonguldak da bulunan Ereğli ilçesindedir.

Yenice Ormanları

Yenice Ormanları Karabük de bulunur. Batı Karadeniz Turu için oldukça keyifli vakit geçirilebileceğiniz bir yerdir. Ormanın içerisinde bitki çeşitliliği ve farklı aktiviteler yapılabilecek alanlar vardır.

Batı Karadeniz Turu İçin Yenilecek Meşhur Yemekler

Batı Karadeniz yöresel yemekler bakımından zengin bir yerdir. Genellikle balık ve balıklı yemekleriyle meşhurdur. Hamsi, hamsi pilavı, laz helvası, muhlama, laz böreği, karalahana, kaygana ve hamsi köfte Batı Karadeniz de yenilebilecek meşhur yemekler arasındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal