İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi başladı: 3 gün boyunca devam edecek

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin cenaze töreni Tebriz kentinde başladı. 3 gün boyunca sürecek cenaze töreni Tebriz’den sonra Kum ve başkent Tahran’da devam ettikten sonra Reisi’nin cenazesi, Meşhed şehrindeki İmam Rıza Türbesi’ne götürülecek.

21.05.2024-10:49 - (Son Güncelleme: 21.05.2024-17:28) İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi başladı: 3 gün boyunca devam edecek

Geçtiğimiz Pazar günü, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri, Doğu Azerbaycan eyaletindeki dağlık arazide kötü hava koşulları nedeniyle kaza yaptı. Helikopterin enkazına ulaşıldıktan sonra, Reisi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de kazada hayatını kaybettiği bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi başladı

Kazada Reisi'nin yanı sıra, helikopterde bulunan 2 üst düzey askeri yetkilinin ve 3 mürettebatın da yaşamını yitirdiği belirtildi. Binlerce İranlı, cenaze törenine katılarak büyük bir izdiham oluşturdu.

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi başladı: 3 gün boyunca devam edecek

Cenazeler, Tebriz'den Kum'a, ardından da çarşamba günü Tahran'a götürülecek. Reisi’nin cenazesi daha sonra Meşhed şehrindeki İmam Rıza Türbesi'ne götürülecek ve cenazeler, Tebriz'de düzenlenecek törenin ardından Kum kentinde defnedilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal