Karadeniz’de Mutlaka Gezilecek Yerler

Birkaç basamaktan oluşan, en uzun şelalelerden biri olarak dikkat çeken bu yapı mavi ve yeşilin en güzel halini gidenlere sunmaktadır. Bu doğal güzelliğinin fotoğraflarını çekebilir, arkadaşlarınızla şelale önünde piknik yapabilirsiniz.

08.07.2020-11:01 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:59) Karadeniz’de Mutlaka Gezilecek Yerler

Ordu'da bulunan Yasonburnu Yarımadası, tabiatın en güzel halini sunmaktadır. Ufak tefek evlerin bulunduğu sessiz sakin bir yer olan bu yarımada şehir hayatından ve kalabalıktan kaçan insanlar için harika bir tercih olacaktır.

Bandırma Vapuru Müzesi

Karadeniz’de Mutlaka Gezilecek Yerler: Mustafa Kemal Atatürk ve asker arkadaşlarının geldiği bu vapur Kurtuluş Savaşı ruhunu ve milli mücadeleyi hissettiren yapılar arasında bulunmaktadır. İçerisi müze olarak kullanılarak, balmumu heykeller yerleştirilmiştir. Eğer Samsun'a gelirseniz buraya mutlaka uğramalı,     kurtuluş ruhunu hissetmelisiniz.

Kristal Cam Teras

Yükseğe ve adrenaline meraklı kişiler için vazgeçilmez bir tercih olacaktır. Yüksek bir dağın tepesinden geniş bir manzara sunan bu yapı yerli yabancı birçok turistin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Valla Kanyonu

Kastamonu'nun en derin ve en geniş kanyonlarından biri olan bu doğal güzellik harika bir manzara eşliğinde kanyon keyfi sunuyor. Tırmanma ve  adrenalin meraklıları için mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir. Tepedeki  terasıyla kuş bakışı bir manzara sunmaktadır.

Sinop Kalesi

Birçok tarihi millete ev sahipliği yapan bu kale Selçuklu, Osmanlı ve Roma zamanında kullanılmıştır. Tarihi ve kültürel mimariyi görmek için bu kaleyi mutlaka görmelisiniz.

Bektaş Yaylası

Giresun'un en çok gidilen yaylalarından biri olarak dikkat çekmektedir. Birçok ağaç ve canlı çeşidinin bulunduğu bu yayla görülmeye değer güzelliktedir. Aynı zamanda belli bir seviyeye çıktıktan sonra oluşan beyaz bulutlar fotoğrafçılar için harika bir manzara sunmaktadır. Bulutları hissederek,  arkadaşlarınızla beraber piknik yapabilirsiniz. Yeşilliğin ve mavinin en güzel halini sunan bu yayla kesinlikle görülmeye değerdir. Yaylaya indiğinizde her türlü market ve pazar alışverişi yapacağınız yerler de bulunmaktadır. Belli günlerde yapılan şenlikler halka birlik beraberlik duygusunu aşılamaktadır. Çeşitli oyunların oynandığı yöresel kıyafetlerin giyildiği bu ortam Karadeniz Bölgesi'ne düşkünler için keyif dolu bir gün olacaktır.

Giresun Adası

Karadeniz’de Mutlaka Gezilecek Yerler: Denizin ortasında yeşil ve mavinin buluştuğu küçük bir adadır. İçerisinde bulunan kuş türleri üremeleri için uygun yaşam alanını oluşturmaktadır. Aynı zamanda eski dönemlerde ada içerisinde kullanılan birtakım eşyalar gösterilmektedir. Kısa bir gezintiye çıktıysanız bu adaya tekneyle gelebilir, kıyısından suya atlayabilirsiniz. Doğa ve tabiatın birleştiği orta nokta gezginler için mutlaka gidilmesi gereken yerlerden birini oluşturmaktadır.

Trabzon Uzungöl

Yerli yabancı birçok kişinin gittiği, doğal güzelliğine hayran olduğu bir yerdir. Hem gölün sakinliği hem yeşilin en güzel tonlarının bir arada olduğu huzur veren bir yerdir. Aynı zamanda içerisinde bulunan bitki ve hayvan çeşitliği ile dikkat çekmektedir. Kalabalıktan ve şehir hayatından ayrı kalmak isteyen gezginler için harika bir seçim olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal