EYT'li ve Dar Gelirli Vatandaşa Müjde! Yeni Gelir Düzenlemesi Yolda

Enflasyon ve dolar kurunun artması sebebiyle ekonomik problemleri artan dar gelirli kesime hükümetten yeni destek paketi geliyor.

02.11.2021-12:00 - (Son Güncelleme: 02.11.2021-14:00)

Son yıllarda artan enflasyon dar gelirli vatandaşın hayat kalitesini etkilemeye devam ediyor. Hükümetin yeni yapacağı düzenlemede, hem emeklilikte yaşa takılanlar hem de dar gelirli vatandaşların gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda en düşük emekli maaşının 2 bin TL olması planlanıyor. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için ise, gün sayısının düşmesi gündemde.

Hükümet asgari ücret artışı ile birlikte emeklilikte yaşa takılan vatandaşların daha rahat geçinebilmeleri için çalışmalara başladı.

DAR GELİRLİ VATANDAŞA VERGİ DESTEĞİ SAĞLANACAK

İngiltere'nin önde gelen medya kuruluşu Reuters'a konuşan yetkililer, iktidarın dar gelirli vatandaşın üstündeki yükü azalmak için ilk olarak emekli maaşını artırmayı hedefliyor. Bu hedefler doğrultusunda en düşük emekli maaşının 2 bin lira olması planlanıyor. Yüzde 20'lere ulaşan enflasyon altında zor şartlarda yaşayan dar gelirli vatandaşın üstündeki baskıyı azalmak istediklerini belirten yetkililer, dar gelirliler için fatura desteği ve SKG ödenekleri de memur maaş artışları da yer alacak.

ASGARİ ÜCRET 2022 YILINDA REKOR SEVİYEDE ARTACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayı içerisinde yeni yılın asgari ücretini belirlemeye başlayacak. Asgari ücretli çalışanların merakla beklediği görüşmeler için Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan flaş bir açıklama geldi. Asgari ücretin 45 yıldır güncellendiğini aktaran Ergün Atalay, bu yılın 45 yıla bedel olacağını açıkladı.

2022 YILINDA İŞÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK

45 yıldır asgari ücretin belirlendiğini belirten Ergün Atalay, yeni yılda asgari ücretin işçilerin rahatlıkla geçinebileceği bir seviyede olacağına vurgu yaptı.

KOLAYSA SEN GEÇİN BU PARAYLA

 Her sene asgari ücret görüşmelerinde verilen teklife karşılık, karşı tarafın batarız dediğini söyleyen Ergün Atalay sözlerine şu şekilde devam etti; "Biz de diyoruz ki alın bu parayı siz geçinin. Nasıl geçineceksiniz." 

ÇALIŞAN ENFLASYONA EZİLMEYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde olan memur zammı ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda şu sözleri söylemişti; "Memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözüyle talimatı vermiş, 6. Dönem Toplu Sözleşmesi memur ve memur emeklisinin lehine enflasyonun üzerinde zam almasıyla sonuçlanmıştı. Ülke genelinde 7 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücret gelişmelerinde ise durum yine aynı, çalışanın enflasyona ezdirilmemesi amaçlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal