İstanbul'da Yaşanan Yoğun Sis Nedeni İle Boğaz Trafiğe Kapandı!

Yoğun sis etkisi alında olan İstanbul ve Çanakkale Boğazları gemi trafiğine çift yönlü olarak bir süre kapatıldı. Bu sabah erken saatlerde ise İDO ve BUDO seferlerini iptal etti.

02.11.2021-11:28 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-16:23)

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun sis birçok ulaşım alanında aksamalara neden oluyor. Dün akşam saatlerinde etkisini arttıran ve bu sabah da devam eden yoğun sis, İstanbul’da ulaşım imkanlarını sınırladı.

İSTANBUL BOĞAZI'DA YOĞUN SİS ALTINDA

Geçtiğimiz hafta başlayan ve etkisi bugün de devam eden yoğun sis, sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'nı etkisi altına aldı. Boğaz çevresinde görüşün yer yer 5 metreye düşmesiyle birlikte İstanbul Boğazı da gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı. Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren kent genelinde de etkili olan sis, İstanbul Boğazı'nda görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Yoğun sis nedeniyle İstanbul Boğazı saat 14.45 itibariyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine durduruldu.

GEÇEN SENE SİS NEDENİYLE İSTANBUL BOĞAZI'NDA GEMİ KAZASI YAŞANMIŞTI

2020 yılında yoğun sis nedeni ile İstanbul Boğazı'nın Kilyos açıklarında bir Rus gemisi ile balıkçı teknesi çarpışmıştı. Yaşanan olayda 3 balıkçı denizde kaybolurken, gemide maddi hasar meydana gelmişti. İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamalarda konu ile ilgili şu sözlere yer vermişti;  Bugün Kilyos açıklarında bir balıkçı gemisi ve tankerin çarpışmasıyla meydana gelen deniz kazasında kaybolan 3 balıkçımızı su altında arama çalışmalarına yarın sabah devam edilmek üzere ara verilmiş, Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarıyla yüzeyde yapılan arama faaliyetleri sürdürülmektedir”

SİS NEDEN OLUŞUR?

Yerle temas eden su buharının yoğunlaşması ile oluşan küçük su damlacıklarının havadan daha hafif olduğu durumlara sis denir. Sis, Hava ısısı ve çiy noktası arasındaki ısı farkı 2.5 ila 4 derecelik fark olduğu durumlarda görülür.

SİSİN ETKİLERİ NELERDİR?

Tarım ve ulaşım, özellikle yatay ve düşey görüş mesafesinin çok önemli olduğu havacılık, basta olmak üzere birçok insan faaliyeti, çevre ve insan sağlığı, sisten önemli ölçüde etkilenir. Her yıl; karayolu, havayolu ve denizyolu taşımacılığında sis nedeniyle pek çok can ve mal kaybı olmakta ve ulaşımda meydana gelen gecikmelerden dolayı birçok maddi kayıplar oluşmaktadır. Bu nedenlerle, gerek ekonomik yatırımlarda ulaşım açısından, gerekse şehirleşmede insan aktivitesi bakımından, bir bölgenin sis analizinin  yapılması gereklidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal