Ev Yapımı Sürülebilir Çikolata Tarifi

Ev yapımı sağlıklı sürülebilir çikolata mı yapmak istiyorsunuz? İşte bu tarif tam size göre!, Ev yapımı çikolata nasıl yapılır? Sağlıklı sürülebilir çikolata nasıl hazırlanır? Ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi...

27.02.2021-13:23 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-13:23) Ev Yapımı Sürülebilir Çikolata Tarifi

Ev yapımı katkı maddesiz marketlerde yapılan sürülebilir çikolata tarifi ile sizlerleyiz. Üstelik yapımı oldukça kolay ve leziz işte tarifi:

MALZEMELER

-1 su bardağı fındık

-1 yemek kaşığı kakao

-2(silme) yemek kaşığı pudra şekeri

-2 yemek kaşığı fındık yağı (başka yağ da tercih edebilirsiniz)

-1 çimdik tuz

-Yarım tatlı kaşığı vanilya özütü

-1.5 su bardağı sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI

Öncelikle bir su bardağı çiğ fındığı (hazır kavrulmuş da kullanabilirsiniz) 180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika kadar bekletiyoruz. Böylece dış kabukları da kolaylıkla sıyrılıyor. Çıkartır çıkartmaz da bir havlunun arasına fındıkları koyup birbirlerine sürttüğümüzde kabuklar çıkmış oluyor.

Fındıklarımızı blender’a alıyoruz ve çalıştırıyoruz (ara ara dinlendirmek kaydıyla)Önce toz hale geliyor, sonra hafif nemleniyor ve sonra yavaş yavaş fındıklar pürüzsüz ezme kıvamına geliyor. O kıvama geldikten sonra içine 1 yemek kaşığı kakao, 2 (silme) yemek kaşığı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı fındık yağı (başka yağ da kullanabilirsiniz), 1 çimdik tuz ve yarım tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa eleyin) ekliyoruz. Yine blender’ımızı çalıştırıyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alana dek çekiyoruz.

300 gr (1 buçuk su bardağı) küçük küçük parçaladığınız sütlü çikolata parçalarını ısıya dayanıklı bir kaseye koyup ister mikrodalgada 10 saniyede bir çıkartıp karıştırmak suretiyle, ister benmari usulü eritin. Sonra sıcaksa biraz dolapta soğutun ve fındık kremasına ekleyin. Blenderda karışana dek çekin ve işte kakaolu fındık kremanız hazır!Sıcak hali ile böyle akışkan oluyor, oda sıcaklığında durdukça ise katılaşıyor. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal