Hindistan Cevizli Spirulina Çikolata Tarifi

Spirulinanın faydaları saymakla bitmiyor. Bugün değişik hindistan cevizi ve spirulinanın birleşiminden oluşan çikolata tarifimiz ile sizlerleyiz!

17.02.2021-13:04 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-13:04) Hindistan Cevizli Spirulina Çikolata Tarifi

Hazırsanız herkesin hayran kalacağı, tarifi vermekten yorulacağınız Hindistan Cevizli Spirulina Çikolatasının yapımına başlıyoruz.

MALZEMELER 

-80 gram hindistan cevizi 

-2 yemek kaşığı bal 

-4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı(eritilmiş) 

-1 tutam tuz 

-1 paket vanilya 

-1 tatlı kaşığı spirulina 

-60 gram bitter çikolata 

NASIL YAPILIR? 

-İç harcımız için, çikolata hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Daha sonra bir tepsiye yağlı kağıt serin. 

-İç harcınızdan eşit parçalar kopartarak eliniz ile, ister kare ister minik toplar haline getirin. Ben kare kare yaptım. Tepsiye dizin. Derin dondurucuda 3 saat bekletin.⁠⁠ 

-Derin dondurucudan iç harcı çıkartmanıza yakın, bir tencerenizde su kaynatın ve üzerine bir kase oturtun. Burada dikkat etmeniz gereken suyun kaseye asla temas etmemesi. Bitter çikolatamızı kaseye alın. Altta kaynayan suyun ısısıyla çikolata eriyecektir. ⁠⁠ 

-Kare ve ya top haline getirdiğiniz iç harcı tek tek bir çatalın üzerine koyarak, çikolataya batırın. Her tarafının iyice kaplandığından emin olun. Daha sonra çatalla çikolatadan çıkartıp, fazla çikolatayı kase kenarına sıyırın. 

-Yağlı bir kağıdın üzerine aktarın. Tek tek bu işlemi tamamladıktan sonra çikolataları tekrar derin dondurucuya aktarın. 10 dakika sonra hazır olacaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal