En Düşük Günlerini Yaşıyor! Altın Fiyatları Ne Kadar?

Mart ayında bu yana bugün en büyük düşüşünü yaşayan Altın fiyatları, Nisan ayından sonra ilk defa en düşük seviyeye geldi.

21.06.2021-10:29 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-11:09) En Düşük Günlerini Yaşıyor! Altın Fiyatları Ne Kadar?

Geçen hafta son 15 ayın en büyük haftalık kaybını yaşayan Altın, yeni haftaya yatay bir seyirle başladı. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşün Dolar/TL'deki yükselişi dengelemesiyle 500 TL sınırında dolanıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın 16 Haziran’da gerçekleştirdiği basın toplantısında, finans piyasalarını ve ekonomiyi desteklemek için kullanılan varlık alım programıyla ilgili tartışmaların başlayabileceğini söylemesi altın fiyatları üzerinde hareketlilik yarattı.

Powell salı günü acil borç verme ve varlık alım programıyla ilgili Temsilciler Meclisi’nde konuşacak.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi yüzde 1,37’ye kadar inerek 24 Şubat’tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken Bloomberg Dolar Spot Endeksi 1.145 seviyesine tırmanarak 5 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

ONS ALTIN FİYATLARI

Mayıs ayındaki tüm kazançlarını geri veren ons altın, salgının başladığı Mart 2020’den bu yana en büyük haftalık düşüşünü kaydetti.

Nisan ayına 1.729 dolardan başlayan ons altın; Cuma günü 1.80 doların altına indikten sonra yeni haftaya 1.77 dolar civarında yatay bir seyirle başladı.

GRAM ALTIN FİYATLARI

Gram altın, geçen hafta 515 TL’ye kadar tırmandıktan sonra sınırlı da olsa küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip etti.

Dolar/TL Mart ayından bu yana en kötü haftasını geçirerek yüzde 4 yükselirken küresel altın fiyatlarındaki düşüş yüzde 6’yı buldu.

15 AYIN EN KÖTÜSÜ

Geçtiğimiz haftayı yaklaşık olarak yüzde 5 oranında değer kaybı ile kapatan altın fiyatları son 15 ay içerisinde en kötü haftalık performanslarından birini sergilemiş oldu.

Yeni haftaya da kapanış fiyatının yakınlarında başlangıç yapan altın fiyatlarında piyasalar, gün içerisinde TSİ 22:00’da New York Fed Başkanı Williams’ın yapacağı konuşmayı takip edecek. Bu konuşmada varlık alımları ile ilgili olası açıklamalar altın fiyatlarındaki volatiliteyi etkileyebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal