Emekli Olurken Dikkat Etmeniz Gereken Detay Belli Oldu

Genel sağlık sigortası borçları (GSS), prim borçları ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasında son güne yaklaşılıyor.

16.12.2021-09:59 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-09:59)

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) 1 milyon 190 bin kişi, toplam 61 milyar liralık yapılandırma başvurusunda bulundu. Yapılandırılmış olan borçların ilk taksit ödemeleri ise 30 Kasım tarihine dek yapılabilecek, ikinci taksitin son ödemesi ise 31 Aralık tarihinde bitecek.

Borç yapılandırma ile ilgili toplum içerisinde pek çok kişinin merak etmiş olduğu birçok soru bulunmakta. Özellikle EYT'liler, borç yapılandırma hakkında dikkat etmeli. Konuyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLSAM DAHA AVANTAJLI OLURUM?

Vatandaşlar arasında çok sayıda aralık sonunda yaşını doldurup emeklilik hakkını elde edenler bulunmakta. Bu kişiler 2022 yılında mı yoksa şimdi mi emekli olurlarsa daha büyük bir avantaja sahip olacağını araştırmakta. Bu sorunun cevabı haberimizde.


Sene sonuna kadar başvuruda bulunduğunuz takdirde bu yılın ocak ve temmuz emekli zamları emekli maaşınıza dahil olacak, 2022 yılının başında başvurursanız yalnızca yeni senenin ocak ayı içerisinde zam tutarı aylığınıza dahil olacak. Ek olarak emekli maaşının belirlenmesinde de fark olacak. Enflasyonun yüksek olmuş olduğu dönemler içerisinde emeklilik dilekçesinin yılbaşı tarihinden sonra verilmesi daha avantajlı olarak görülebiliyor.

Kıdem tazminatı açısından konuyu ele aldığımızda gelecek sene emekli olmak daha avantajlı olarak karşımızda belirir. Bunun nedeniyse tazminatın tavanında yükseliş göstermesidir. Emekliliğinizi bir iki ay ertelemekle şimdi emekli olacağınız takdirde elde edeceğiniz maaşı hesaplamasını yapıp öyle emekli olmanızda fayda bulunur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal