Emekli Maaşı ve Asgari Ücret Zamları Netleşmeye Başladı!

2022 yılı emekli maaşı ve asgari ücret zam oranları açıklanan son verilere göre belli oldu.

29.11.2021-12:19 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-12:37) Emekli Maaşı ve Asgari Ücret Zamları Netleşmeye Başladı!

Yeni yıla yaklaşılırken milyonlarca kişinin beklediği zam ücretleri hala netlik kazanmadı. 2022 emekli maaşlarına yapılacak zamlar ve asgari ücret milyonlarca kişi tarafından merak edilmeye başladı. Ocak ayından itibaren uygulanacak yeni zam oranlarına göre, Kasım ve Aralık ayına ilişkin enflasyon rakamlarının da açıklanması ile zamların netleşmesi bekleniyor. Enflasyon rakamları baz alınarak yapılan 4 aylık hesaplamalara göre şuan için en az %6'nın üzerinde bir zam beklentisi hakim. İşte güncel emekli maaşı zam oranları ve enflasyon farkı

2022 OCAK AYI EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANLARINDA GERİ SAYIM

Her yıl enflasyon başta olmak üzere birçok farklı veri baz alınarak hesaplanan emekli maaşı zam oranlarında geri sayım resmen başladı. Ocak ayında uygulanacak zam oranları belirlenirken son 6 aylık enflasyon verileri dikkate alınıyor. Kasım ve Aralık ayında açıklanacak son iki aylık veriler kapsamında yeni yıldan itibaren emekli maaşlarına uygulanacak yeni zam oranları belli olacak. Rakamların belli olmasına iki ay kala, son 4 aylık verilere göre ortalama %6,7 oranında bir zam beklentisi hakim. Son iki aya ilişkin verilerin de gelmesiyle oran netleşecek. Söz konusu dönemde enflasyon artışı yaşanması halinde emekli maaşlarında da ciddi bir artış yaşanması bekleniyor. TCMB'nin yıl sonu enflasyon beklentisi ise bir hayli yüksek olduğu ifade edildi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI ARALIK AYINDA BELLİ OLACAK

SSK ve Bağ Kur emeklilerinin yanı sıra memur maaşları da Aralık ayında açıklanacak yeni verilere göre belirlenecek. Memur emeklileri için %5 oranında yapılan zamla beraber ayrıca %7 oranında enflasyon farkı ödemeleri de gerçekleştirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal