Elon Musk'ın Twitter hamlesi çok konuşulmuştu, 44 milyar dolarlık anlaşmanın feshedildiğini duyurdu!

Tesla'nın patronu milyarder iş insanı Elon Musk'ın Twitter hamlesi çok konuşulmuştu. 44 milyar dolarlık anlaşma sahte hesaplardan kaynaklı tıkanma noktasına gelmişti. Yaşanan krizin ardından anlaşma sonuç vermeden tamamlandı. Musk, 44 milyar dolarlık anlaşmanın, şirketin sahte hesaplarla ilgili yeterli bilgi vermemesi dolayısıyla feshedildiğini duyurdu.

09.07.2022-15:17 - (Son Güncelleme: 09.07.2022-15:17) Elon Musk'ın  Twitter hamlesi çok konuşulmuştu, 44 milyar dolarlık anlaşmanın feshedildiğini duyurdu!

Tesla'nın patronu milyarder iş insanı Elon Musk'ın  Twitter hamlesi çok konuşulmuştu. 44 milyar dolarlık anlaşma sahte hesaplardan kaynaklı tıkanma noktasına gelmişti. Yaşanan krizin ardından anlaşma sonuç vermeden tamamlandı. Musk, 44 milyar dolarlık anlaşmanın, şirketin sahte hesaplarla ilgili yeterli bilgi vermemesi dolayısıyla feshedildiğini duyurdu.

Sahte hesaplar

Musk tarafından yapılan açıklamada Musk'ın avukatları şirketin performansı açısından kritik önemdeki sahte hesaplarla ilgili birkaç kere yapılan bilgi alma taleplerinin karşılanamadığının altını çizdi. Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan'da SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Sahte hesaplar

Askıya alındığını duyurmuştu

Twitter'dan 25 Nisan'da yapılan açıklamada, şirketin Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti. Musk, 13 Mayıs'ta sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter anlaşmasının, "spam ve sahte hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar nedeniyle" geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı. Ardından, Musk, Katar Ekonomik Forumu kapsamında Bloomberg'e verdiği röportajda, anlaşmanın hissedarlar tarafından onaylanmasını, Twitter anlaşmasıyla ilgili birkaç "çözülmemiş meseleden" biri olarak sıralamıştı.

Elon Musk kimdir

Elon Musk veya tam adıyla Elon Reeve Musk, 28 Haziran 1971 tarihinde Pretoria, Güney Afrika'da dünyaya gelmiştir. Mühendis, endüstriyel tasarımcı, teknoloji girişimcisidir. Doğduğu yer olan Güney Afrika Cumhuriyeti dışında, Kanada ve ABD vatandaşıdır ve 20 yaşında göç ettiği ABD'de yaşamanı sürdürmektedir. Elon Musk aynı zamanda günümüzde Twitter'ın sahibi; SpaceX uzay şirketinin kurucusu, CEO'su ve mühendislik ile tasarım ofisleri şefi,  Tesla otomotiv şirketinin CEO'su ve ürün mimarı, The Boring Company şirketinin kurucusu, Neuralink, Starlink ile OpenAI'nin kurucu ortağı ve ayrıca ilk eş başkanıdır.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal