Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise ikinci büyük sanayi kümelenmesi 'SAHA İstanbul'dan destek programı!

Sektörde yerlilik oranının artırılması, Türkiye'nin henüz sahip olmadığı kritik teknolojilere kavuşturulması ve rekabette üst seviyelere taşınması amacıyla düzenlenen programla; savunma sanayiindeki girişimciler yatırımcı görüşmelerine hazırlanacak.

09.07.2022-14:47 - (Son Güncelleme: 09.07.2022-15:43) Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise ikinci büyük sanayi kümelenmesi 'SAHA İstanbul'dan destek programı!

Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi bünyesinde toplamda 770 firma ve 22 üniversiteyi barındırıyor. Türkiye'nin en büyük sanayi kümelenmesi olan, Avrupa'nın ise ikinci büyük sanayi kümelenmesi olarak biliniyor. SAHA İstanbul savunma sanayiinde yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi adına bir girişimci destek programı düzenliyor. Hukuki ve teknik danışmanlıktan, eğitim ve mentörlük konularında 'SAHA Girişim Programı' sayesinde teknoloji projesi olan girişimci firmalara destek sağlayacak.

Sektörde yerlilik oranının artırılması

Sektörde yerlilik oranının artırılması, Türkiye'nin henüz sahip olmadığı kritik teknolojilere kavuşturulması ve rekabette üst seviyelere taşınması amacıyla düzenlenen programla; savunma sanayiindeki girişimciler yatırımcı görüşmelerine hazırlanacak. Programda girişimci firmanın globalde rakiplerini tanıması, rekabeti anlaması, geliştirdiği ürünün globaldeki yerini alması, globalde müşteri bulması için organizasyonlara ve proje pazarı etkinliklerine katılımları hedefleniyor.

Sektörde yerlilik oranının artırılması

Teknoloji alanları

'SAHA Girişim Programı' kapsamında şu alanlar yer alacak: Savunma teknolojileri, havacılık teknolojileri, uzay teknolojileri, deniz teknolojileri, ileri malzemeler ve üretim teknolojileri, makine ve imalat teknolojileri, bilişim, haberleşme, siber güvenlik teknolojileri, insansız sistemler, yapay zekâ teknolojileri ve lojistik teknolojileri.

Programda sunulacaklar

- Yatırımcı görüşmelerine hazırlık,

- Yatırıma erişim,

- Eğitim ve mentörlük,

- Sektör liderleriyle üst düzey buluşmalar,

- İş geliştirme ve tanıtım,

- SAHA Expo'da bedelsiz stant tahsisi ve final sunumları,

- SAHA Proje Komiteleri'ne erişim,

- Finansal, hukuki ve teknik danışmanlık,

- Altyapıya ulaşım desteği,

- İlk müşteriye erişim desteği.

3.2 milyar dolarlık ihracat hacmi

Yıllık 11 milyar dolar ciroya sahip Türk savunma, uzay ve havacılık sanayii, 2021 yılında gerçekleştirdiği 3.2 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Türkiye ekonomisinin en önemli döviz kaynaklarından biri oldu.Yeni teknolojilerle bu rakamın bu yıl için toplamda 4 milyar doların üzerine çıkması öngörülüyor. SAHA Girişim'e savunma, havacılık ve uzay sektörlerinde hazırlık düzeyi 5 & 6 seviyelerine gelmiş, prototipleri ortaya çıkmış girişimci firmalar başvurabilecek. SAHA GİRİŞİM'e başvuru için son tarih ise 15 Haziran 2022 olarak belirlendi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal