Savunma Sanayii'nden oyunları değiştirecek tarihi adım! Modern savaş sistemli STM500 denizaltı için düğmeye basıldı

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesabı üzerinden bir duyuru yaptı ve duyusunun başlığına "Milli denizaltı serüvenimizde tarihi adım!" ifadelerini kullandı. Demir'in paylaşımında tamamen yerli üretim olan yeni nesil denizaltının modern savaş sistemleriyle donatılarak üretime geçileceği bilgisi verildi.

26.06.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-15:00) Savunma Sanayii'nden oyunları değiştirecek tarihi adım! Modern savaş sistemli STM500 denizaltı için düğmeye basıldı

Türkiye'de Savunma Sanayii, son dönemlere geliştirdiği yeni sistemler ile gücüne güç katmaya devam ederken, hem havada, hem karada, hem de denizde nefes kesen yeniliklerine hergün bir yenisini daha ekliyor.

Bu kapsamda bir süredir üzerinde çalışa denizaltı projesi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanırken, projenin detayları hakkında bilgiler veren Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından "Milli denizaltı serüvenimizde tarihi adım!" başlığı ile bir açıklama yaptı. Savunma Sanayii Başkanı Demir, Türk mühendislerinin bir süredir üzerinde çalıştıkları tamamı milli ve yerli imkanlar ile tasarlanan STM500 denizaltısının üretimiyle ilgili faaliyetlerine mukavim tekne testi üretimiyle başlayacaklarını söyledi. Demir'in açıklamaları ise kamuoyunu oldukça heyecanlandırdı.

STM500 denizaltı

Modern savaş sistemli yeni nesil milli denizaltı geliyor!

Twitter hesabı üzerinden yerli ve milli denizaltı STM500 hakkında bilgiler veren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türk mühendislerinin, ülkemizin yerli ve milli imkanlar ile tasarladıkları STM500 denizaltısının üretimine ilişkin yeni bir aşamaya geçtiklerini ve bu kapsamda mukavim tekne test üretimiyle bu alanda start vereceklerini kamuoyuna açıkladı. STM500 denizaltısının hem açık denizlerde hem de sığ sularda görev alabileceğinden bahseden Prof. Dr. İsmail Demir, yerli gururumuz STM500 denizaltısının keşif gözetlemelere, özel kuvvetlerle birlikte harekatlara, denizaltı harbi gibi taktik gerektiren ihtiyaçların hepsine cevap verecek donanıma sahip olacağını ifade etti.

STM500 denizaltı

Türkiye'de bir ilk!

STM500'ün son teknolojilerle birlikte ileri ve modern savaş sistemlerine sahip olcağını aktaran Prof. Dr. İsmail Demir, açıklamasının devamında bu çerçevede bir savaş denizaltısının mukavim teknesinin ise Türkiye'de ilk kez sivil sanayide üretilmiş olacağını kaydetti.

STM500 denizaltı

STM500 denizaltı 30 gün kesintisiz görev yapacak

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen milli denizaltı STM500, hem sığ sularda görev alacak hem de açık denizlerde ilerleyebilecek. İleri savaş sistemleriyle donatılacak olan STM500, 18 kişilik mürettebat barındıracak. Bu ekibe ek olarak ise 8 kişilik özel kuvvetlerde dahil olacak ve denizaltı 30 gün boyunca her türlü görevi icra edebilecek. Platformda 4 adet atışa hazır torpido kovanı bulunacak ve toplamda 8 adet de ağır torpido ile birlikte güdümlü füze atış gücüne de sahip olacak.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal