Elon Musk, Twitter için finanse edebileceği yeni kaynağı buldu!

Elon Musk, Twitter satın almasını finanse edebilecek yeni kaynağı buldu. Satın alma işlemini tamamladıktan yana olduğunu işaret etti. İşte haberin detayları...

26.05.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-13:52) Elon Musk, Twitter için finanse edebileceği yeni kaynağı buldu!

Milyarder iş insanı Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'ı satın alması adına gereken 44 milyar doları finanse etmek için başka kaynaklardan para bularak kullanacağı kredi miktarını azaltmıştır. Musk'ın atmış olduğu bu adım, daha önceki itirazlarına karşın milyarder iş insanının satın almayı tamamlamak istediğine yönelik sinyal verdi. 

Tesla hisselerini teminat olarak gösterdi 

Düzenleyici kuruluşa yapmış olduğu açıklamaya yönelik Musk, söz konusu Twitter'ı satın alması adına gereken paranın özkaynak kısmını 6.25 milyar dolar arttırmıştır. İş insanının sahibi olduğu Tesla hisselerini teminat olarak gösterdiği kredi miktarı da sıfıra indirmiştir. Musk dün yapmış olduğu açıklamada aralarında Jack Dorsey'nin ise bulunduğu Twitter hissedarlarıyla anlaşmanın finansmanı adına ek finansman üzerine görüştüğünü de belirtti. 

İş insanı Elon Musk, Twitter'ı satın alma müzakerelerinin ilerlemesi yönünde sosyal medya sitesindeki sahte hesapların yüzde 5'ten az olduğunun ispatlanması gerektiğini bildirmiştir. İş insanı Musk bu oranın yüzde 20 olduğunu düşünmektedir. Twitter Mart ayının sonundan itibaren reklam için hedef kitle olan hesap sayısının 229 milyon ile rekor kırdığını açıklamış ve günlük aktif kullanıcılarının yüzde 5'inden azının sahte ya da spam hesaplar olduğu yönünde tahminde bulunmuştu. 

Elon Musk bu anlaşmazlığın sonrasında Twitter'ı satın almak için vermiş olduğu teklifi azaltabileceğini dile getirmiş, şirket yönetimi de anlaşmanın hayata geçebilmesi için tutarda değişiklik olmaması gerektiğini bildirmişti. İş insanı Elon Musk, Twitter anlaşmasının finansmanı için ilk başta sahip olduğu Tesla hisselerini teminat olarak göstererek 12.5 milyar dolar kredi almayı planlamış fakat daha sonra ek yatırımcılar bulup bu rakamı 6.25 milyar dolar seviyesine kadar düşürmüştü.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal