Venezuela Ekonomi Başkan Yardımcısı Tareck'den Dolar Açıklaması

Venezuela'da Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami, ülkesindeki tüm bankacılık işlemlerinde artık ABD dolarının yerine avro ve yuan gibi para birimlerinin kullanılacağını açıkladı.

17.10.2018-07:49 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-08:00) Venezuela Ekonomi Başkan Yardımcısı Tareck'den Dolar Açıklaması

Resmen duyurdu. Artık o ülkede dolar kullanmayacak! Venezuela'da Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami, ülkesindeki tüm bankacılık işlemlerinde artık ABD dolarının yerine avro ve yuan gibi para birimlerinin kullanılacağını açıkladı. Başkan yardımcısı Aissami, başkent Caracas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'te, hükümetin Venezuela'daki krizle mücadele için ortaya koyduğu 'Ekonomik İyileşme ve Yükselme Programı' çerçevesinde aldığı kararları duyurdu.

Venezuela'ya yapılan ekonomik saldırılarda ABD dolarının bir silah olarak kullanıldığını ifade eden Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami, artık ülkesindeki bankacılık işlemlerinde bunun yerine avro ve yuan gibi para birimlerine geçileceğini kaydetti.

ABD tarafından ülkesine uygulanan mali yaptırımların uluslararası hukuka aykırı olduğunun altını çizden Başkan Yardımcısı Aissami, buna karşın hükümet olarak böyle bir bahanenin arkasına saklanmayacaklarını ve teslim olmayacaklarını belirtti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal