Akaryakıtta 'Bonus' Dönemi Sona Eriyor!

Enerji yönetimi, kredi kartıyla gerçekleştirilen üst üste alış-verişlerde ve sadakat kartlarda “bonus” toplayan müşterilere ücretsiz akaryakıt promosyonlarına son vermek üzere harekete geçti.

15.10.2018-15:24 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-15:16) Akaryakıtta 'Bonus' Dönemi Sona Eriyor!

Akaryakıt alanı, yükselen döviz kuru ve girdi maliyetlerinde meydana gelen finansman baskısını indirmek için uğraşıyor. Elde edilen bilgilere göre, kâr marjları inenbayiler, Ankara’da enerji yönetimine başvurdular. Bayiler, akaryakıtta promosyonların geri çekilmesini talep etti. Promosyonların ek maliyet oluşturduğu sorunu dile getirildi.

Akaryakıt alışverişlerinde iki tür promosyon mevcut. Banka ile akaryakıt dağıtım şirketi anlaşıyor. Bu bankanın kredi kartıyla söz konusu dağıtım şirketine bağlı bayilerden üst üste belli oranda gerçekleşen akaryakıt alış-verişlerinde müşteriye öngörülen oranda ücretsiz benzin ya da motorin veriliyor.

Bir başka yöntem de sadakat kartları. Müşteri, aynı dağıtım şirketine bağlı bayilerden akaryakıt satın aldıkça, sadakat kartına “bonus” birikiyor. Bu bonuslar karşılığında ücretsiz olarak belli oranda akaryakıt alıyor.

EPDK ARAŞTIRIYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), söz konusu durumu hukuki yönden araştırıyor. EPDK’nın, hukuken bir engel görmemesi durumunda piyasa dinamiklerini de göz önüne alarak, promosyonlara son verebileceği ifade ediliyor. Kurumun bu ay içinde bir karar vermesi düşünülüyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal