Türk Mühendislerin Yaptığı Füze F-35 Uçağına Takıldı

Müşterek Taarruz Uçağı F-35’lerin gizli uçuşu sırasında kritik görünmezlik yeteneğini sürdürmek amacıyla pilotların uzun menzil mesafesinden hedefi vurabilmeleri gayesiyle geliştirilen Seyir Füzesi SOM-J füzesinin gövde içi yerleştirme testleri bir F-35 uçağında yapıldı.

07.11.2018-12:35 - (Son Güncelleme: 07.11.2018-12:29) Türk Mühendislerin Yaptığı Füze F-35 Uçağına Takıldı

Müşterek Taarruz Uçağı F-35’lerin gizli uçuşu sırasında kritik görünmezlik yeteneğini sürdürmek amacıyla pilotların uzun menzil mesafesinden hedefi vurabilmeleri gayesiyle geliştirilen Seyir Füzesi SOM-J füzesinin gövde içi yerleştirme testleri bir F-35 uçağında yapıldı. Özellikle sıkı bir şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılması düşünülen füzeler 185 kilometre menzile sahip. Bu menzil içerisinde çok alçaktan radara takılmaktan uçan TÜBİTAK SAGE tarafınca geliştirilen ve Roketsan'ın ürettiği SOM-J'nin F-35 entegrasyon çalışmalarında önemli bir adım daha atıldı.

Seyir füzesinin gövde içi yerleştirme denemeleri bir F-35 uçağında yapıldı. Elde edilen bilgiye göre atış testlerinin önümüzdeki yıl içinde yapılması bekleniyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal