Sanayi Bakanı Varank: Teknolojide Dışa Bağımlılığı İndiriyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üretimde yüksek katma değerli yapısal dönüşümü "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi" hedefiyle hayata geçirdiklerini belirtti.

07.12.2018-16:00 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-15:57) Sanayi Bakanı Varank: Teknolojide Dışa Bağımlılığı İndiriyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Verimlilik Vakfı’nca gerçekleştiriln Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nın açılış konuşmasında, üretimde yüksek katma değerli yapısal dönüşümü "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi" hedefiyle hayata geçirdiklerini belirtti.
Bu hedefin stratejilerinin, sanayide verimlilik artışları, dijital dönüşüm ve bölgesel kalkınma doğrultusunda şekillendiğinin altını çizen Varank, dolayısıyla bu fuarın önceliklerinden ikisinin reel sektördeki iz düşümünü görmek bakımından etkileyici olduğunu belirtti.

Yüksek verimliliğin, sağlam, sürdürülebilir ve dengeli bir büyümenin olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Varank, şöyle devam etti:

"Verimli çalışan sanayi altyapısına sahipseniz, oyuna 1-0 galip başlıyorsunuz. Bu durum, düşe kalka daha cesur adımlar atmanızı sağlıyor. Sanayide verimlilik odaklı bir yapıyı geliştirmek için çalışmalarımıza sürdürmekteyiz. İmalat sanayinde sektör bazlı analizler yaparak, verimlilik rehberleri hazırlıyoruz. İşletmelerimizin verimlilik alanında danışmanlık boşluğunu kapatacak ve uygulamalı eğitimler verecek olan "Verimlilik Akademisi"ni kurma çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz, paydaşları bir araya toplayacak bu akademiyi, tıpkı yurt dışındaki başarılı örneklerde olduğu gibi kamu destekli güçlü bir kurumsal yapıyla hayata geçirmektir."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal