Ticaret Bakanı Açıkladı: 35 Ticaret Merkezi Daha Açacağız

Ticaret bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünya çapında çeşitli bölgelerde 35 tane daha Türk Ticaret Merkezi açmayı planladığını söyledi.

07.12.2018-15:04 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-15:00) Ticaret Bakanı Açıkladı: 35 Ticaret Merkezi Daha Açacağız

Ticaret bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünya çapında çeşitli bölgelerde 35 tane daha Türk Ticaret Merkezi açmayı planladığını söyledi. Ruhsar Pekcan, "Şu anda 15 sektörde 5 Türk Ticaret Merkezi (TTC) var. Yeni hedefimiz 35 hedef daha açacağız" dedi. Pekcan, bu Eylül ayında Türkiye'nin Londra'da seramik ve mermer üzerine odaklanan bir ticaret merkezi açtığını söyledi.
Bakan, Moskova'daki mevcut ticaret merkezinin, bu yılın başlarında Rus pazarlarına dönen Türkiye'nin taze meyve ve sebzelerini daha iyi vitrine çıkarmak için yeniden düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Pekcan, Ülkenin yıl sonuna kadar ihracat rekoru kırmaya devam edeceğini söyledi. Bakan ayrıca "Türkiye'nin Kasım ayında ihracatı 15,5 milyar dolar ile en yüksek aylık rakam oldu. Bunu artıracağız ve bir rekorla 2018'i kapatacağız." dedi

Tiicaret bakanı, bakanlığın temel amacının, işletmelerin önünü açmak ve dolayısıyla diğer bakanlıklarla işbirliği yapmak olduğunu söyledi. Pekcan, "Üretici-ihracatçılarımızı Dünya Ticaret Örgütü kurallarına göre koruyoruz. Buna göre çeşitli önlemler alıyoruz." dedi.  Bakan, bakanlığın kaliteye önem vermeyi ve özellikle teknoloji alanında ihracatçı sayısını artırmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal