Türkiye'nin İlk Varlığa Dayalı Menkul Kıymet İhracı Yapıldı

Türkiye, tarihinin ilk Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracını yaptı. VDMK ihracına 118 değişik yatırımcıdan toplam 2,43 kat talep geldi.

07.12.2018-13:33 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-13:27) Türkiye'nin İlk Varlığa Dayalı Menkul Kıymet İhracı Yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin ilk Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracının başarı ile yapıldığını açıkladı. VDMK ihracına 118 değişik yatırımcıdan toplam 2,43 kat talep geldiği söylenen açıklamada, "Toplam 3,15 milyar lira nominal değerli Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler satılarak yatırımcıların hesabına gönderildi." denildi.

"118 FARKLI YATIRIMCIDAN 2,43 KAT TALEP GELDİ"

Konu ile alakalı gerçekleştirilen açıklamada şu sözler kullanıldı:

"Türkiye'nin ilk Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı başarı ile yapıldı. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.'nin kurucusu olduğu Varlık Finansmanı Fonu (Fon) tarafından nitelikli yatırımcılara dönük olarak yapılan Türkiye'nin en büyük VDMK ihracı bugün başarı ile sonlandı. Aktif Yatırım Bankası, Garanti Yatırım, Halk Yatırım, Vakıf Yatırım ile Ziraat Yatırım'ın tarafından sonuçlandırılan ihraca 118 değişik yatırımcıdan toplam 2,43 kat talep geldi. Türk sermaye piyasaları için birçok ilki temsil eden ihraca talep ağırlıklı olarak bankalar, emeklilik yatırım fonları, yatırım kuruluşları ve sigorta şirketlerinden gelirken kaynak kuruluş olan 4 bankaya ihraç büyüklüğü kadar likidite tesis edilmiş oldu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal